avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate modicica programul de lucru in timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate modicica programul de lucru in timpul concediului medical?

Buna ziua,vreau sa va intreb daca se pot aduce modificari in contractul actual de munca daca angajatul este in concedi medical?Cum ar fi un act aditional la contract prin care se reduce programul de munca?
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
crisana, utilizator
Cel mai recent răspuns: crisana , utilizator 15:54, 29 Ianuarie 2015
Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor. Prin exceptie, angajatorul poate sa modifice contractul individual de munca fara acordul salariatului numai in anumite cazuri si conditii prevazute in Codul Muncii.

Alineatul (5), art. 17 din Codul Muncii, stabileste ca orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
Ca masura de protectie a salariatului, modificarea contractului individual de munca poate interveni in urmatoarele situatii: pe baza recomandarii medicale salariatul trebuie sa presteze o munca mai usoara; pentru pensionarii de invaliditate gradul III care, din cauza unei boli profesionale sau a unui accident de munca, nu isi mai pot desfasura activitatea la locul de munca pe care l-au avut anterior intervenirii riscului asigurat.

Succes!
Va multumesc mult pentru raspuns.Mai am insa o nelamurire.Daca sunt insarcinata in luna 4 si sunt in concediu medical de mai bine de o luna de zile,angajatorul poate modifica programul de munca la 6 ore?Sau poate lua aceasta masura doar dupa intoarcerea mea in activitate,daca este cazul?
OUG 96/2003:
Art. 13

În baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menţinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.

Va multumesc mult pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea programului de lucru paperjam paperjam Buna seara! As dori sa știu dacă angajatorul poate sa îmi reducă programul de lucru. Eu lucrez 8 ore pe zi și am anunțat de curând că sunt ... (vezi toată discuția)
Modificare program lucru ASL ASL Pentru a modifica programul de lucru de la 8 ore la 6 ore pentru o salariata gravida este nevoie de o decizie/act aditional la cim sau se opereaza modificarea ... (vezi toată discuția)
Program lucru femei însărcinate Lav_28 Lav_28 Buna ziua, Am o întrebare: spuneți-mi, vă rog, daca o femeie însărcinată are programul de lucru redus la 6 ore (pe baza adeverinței de la medicul ... (vezi toată discuția)