avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Consiliu Director
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Consiliu Director

Buna ziua! Va rog frumos imi puteti spune si mie care sunt pasii pentru a stabili un nou Consiliu director al unei ONG?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:25, 11 Iunie 2009
Se convoaca adunarea generala si conform procedurii stabilite prin statut, se procedeaza fie la numirea unor membrii in consiliul director ( daca fostii membrii si-au dat demisia, au parasit asociatia, etc) fie se propune revocarea actualilor membrii ( motivele le cunoasteti dvs) si se fac propuneri pentru desemnarea altora. Se adopta hotarirea, care apoi se depune spre inregistrare la judecatorie, pentru a fi mentionata in Resgitrul asociatiilor si fundatiilor.
Modificarea actului constitutiv sau a statutului asociatiei se face prin inscrierea modificarii in Registrul asociatiilor si fundatiilor aflat la grefa judecatoriei in a carei circumscriptie teritoriala isi are sediul asociatia.
Cererea de inscriere a modificarii va fi insotita de hotararea adunarii generale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent asociatii Lavinia Marian Lavinia Marian Buna ziua, ma intereseaza urgent o parare si temeiul juridic, cu privire la modificarea actului constitutiv. S-a intocmit actul aditional in baza oprocesului ... (vezi toată discuția)
Depunere statut actualizat luizacsinte luizacsinte Pentru depunerea la Judecatorie a Statutului unei asociatii in forma finala, cu toate modificarile la zi, trebuie facuta in baza vreounei alte ... (vezi toată discuția)
Cand devine activa asociatia si se poate intruni adunarea generala Florinel12345 Florinel12345 Buna ziua, Ieri au aparut pe situl judecatoriei urmatoarele: Solutia pe scurt: Admite cererea. Acorda personalitate juridică petentei. Dispune înscrierea ... (vezi toată discuția)