avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... accident pe trecerea de pietoni cu victime
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

accident pe trecerea de pietoni cu victime

Am accidentat pe trecerea de pietoni nesemaforizata doua persoane .Ambele au necesitat internare si investigatii.Una din persoane a fost externata dupa 2 zile, cealalta a depasit perioada de o saptamana.
Nu au necesitat interventie chirurgicala, doar tratament simptomatic-o persoana a avut o contuzie la nivelul coloanei vertebrale, cealalta un traumatism cranian.
Vreau sa stiu ,in cazul in care ma vor da in judecata, care ar fi cuantumul despagubirilor .
Intelegerea amiabila cum se poate realiza ?Numai in prezenta unui mediator
Cuantumul amenzii rutiere in functie de ce se calculeaza?
Multumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
miha0606, utilizator
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 11:54, 22 Martie 2015
In astfel de cauze cel mai mult contează certificatele Medico-legale ce le vor obține, care nu sunt același lucru cu zilele de spitalizare. In functie de acest aspect se stabileste încadrarea Dvs ( penal sau contravenție). In cazul in care se vor adresa instantei, aceasta este cea care hotărăște daunele solicitate si acoperirea prejudiciului cauzat. Depinde si ce cuantum vor solicita (daune morale si materiale). Aceste daune sunt suportate de catre asigurator. O înțelegere cu părțile se poate face si la mediator, dar si printr-o declaratie notariala in acest sens.
Buna ziua,
Victimele accidentelor rutiere au dreptul la despagubire de la societatea de asigurari unde dv aveti incheiata polita rca. Pot solicita direct acesteia despagubiri, [pot merge in instanta , ceea ce dureaza timp si bani, sau pot apela la o firma specializata in obtinerea de despagubiri.
PS- v-am lasat un mesaj in privat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri accident petriniphoto petriniphoto Buna ziua In data de 03.06.2009 sotia mea a suferit un accident de circiulatie, mai precis a fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni de la Aleea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier petriniphoto petriniphoto Buna ziua Revin pe forum in speranta ca voi primi citeva raspunsuri.Dupa cum am mai scris sotia a suferit un accident rutier(pieton).Individul a lovit-o pe ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - pieton-victima - ce daune pot cere? afx afx Buna ziua, De curand am fost victima unui accident rutier pe o trecere de pietoni. Am scapat cu rani usoare si contuzie la pumnul stang, acesta umflandu-se ... (vezi toată discuția)