avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate expirata
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate expirata

Buna seara,

Eu si sotia avem C.I. expirate de doi ani si abia acum am realizat deoarece nu le folosim prea des iar in Romania nu am fost in ultimii doi ani.
Ce vreau sa intreb, amindoi avem pasapoartele romanesti inca valabile pina in 2016 si vreau sa fac imputernicire(i) speciala(e) cuiva din familie sa ne faca buletinele in Romania; cind fac imputernicirea mai trebuie sa fac si titlul de calatorie(cum am vazut pe forum in alte postari)? Nu vad rostul titlului de calatorie deoarece pasaporartele noastre sint valabile si oricum noi nu mergem in tara, voi trimite printr-un servicu de curierat special(e.g. DHL). Mai trebuie facut si titlul de calatorie? Mentionez ca locuim in UK

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
ovidiu_diac, utilizator
Cel mai recent răspuns: ovidiu_diac , utilizator 20:04, 31 Ianuarie 2015
Este suficientă procura specială si restul actelor in vederea eliberării Cartilor de Identitate.
Multumesc foarte mult de raspuns!
Sper sa nu mai am nevoie si de titlul de calatorie....si sper ca si Consulatul Roman de aici va fi de acord. Nu ca nu am incredere in raspunsul dvs sau a oricarui alt utilizator de pe forumul asta dar nu prea am incredere in cei de la Consulat. Intr-adevar e vina mea pentru ca nu am verificat validitatea CI de mai de mult(sau regulat)...dar asta este.
Inca odata multumesc!
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
ovidiu_diac, utilizator
Este suficienta procura speciala + restul documentelor pentru CI insa intrebarea era alta:
cind fac imputernicirea mai trebuie sa fac si titlul de calatorie(cum am vazut pe forum in alte postari)?

Nu, nu mai trebuie sa faceti titlu de calatorie pentru aveti un document valabil cu care va identificati cand mergeti la consulat pentru procura: pasaportul. Doar daca si pasaportul era expirat era nevoie sa va faceti titlu de calatorie.

Probabil stiti ca trebuie sa faceti fiecare cate o procura, nu se poate una pentru amandoi.
Nu uitati sa scrieti ca mandatati persoana atat pentru depunerea cat si pentru ridicarea cartilor de identitate iar la motiv precizati expirare(daca va schimbati domiciliulscrieti si asta)
Trimiteti in tara procurile + documentele necesare + cartile de identitate expirate.
multumesc mult pentru raspuns tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea documentelor dupa divort ionelabadea ionelabadea Acum trei ani m-am divortat de fostul sot, datorita locului de munca nu am putut sa merg in tara sa-mi schimb actele (numele), acum am pierdut buletinul, si ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate prin procura anastasia5 anastasia5 Buna ziua! Am si eu o intrebare: sunt in Italia dar nu am rezidenta aici si mi-a expirat buletinul de identitate. Daca merg la consulat si fac o procura prin ... (vezi toată discuția)
Obtinere carte de identitate din strainatate repka199 repka199 Buna...am si eu o problema si va rog tare mult sa ma ajutati!! sunt din Barcelona si de 2 ani mia expirat buletinul !!ce pot sa fac? este ceva amenda sau cum ... (vezi toată discuția)