avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... actiune civila abuz in serviciu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

actiune civila abuz in serviciu

Vreau sa chem in instanta judecatoarea, deoarece prin deciziile ei ilegale mi-a cauzat prejudiciu intr-un dosar.
Urmeaza sa ii cer daune materiale toti banii pe care in mod ilegal i-a declarat prescrisi in acel dosar.
Avand in vedere ca judecatoarea lucreaza la Tribunal, iar suma este semnificativa, urmeaza sa ma adresez Curtii de Apel cu cererea de chemare in judecata??

Mentionez ca nu intentionez sa ma adresez Parchetului sub aspect penal, deoarece am facut deja plangere penala impotriva judecatoarei sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu in celalalt dosar.
Cel mai recent răspuns: catta1 , utilizator 11:11, 13 Februarie 2021
IN privinta primului ranspuns, am precizat ca am contestat la CAB solutia CSM - contencios administrativ.
In situatia ca nu ma va multumi solutia CAB, voi face recurs la ICCJ.

Cu privire la cea de-a doua postare, chiar va rog sa reveniti cu detalii! :)
Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2015
aidu, utilizator
Stimate dle.inginer Adrian Arvunescu,sigur,puteti incerca,dar sansele sunt minime.
De ce sunt minime??
Si de unde mi-ati prelevat numele?? :)
Krissia, in legatura cu 'titularul actiunii disciplinare' in urma sesizarii CSM, am citit un articol amplu: [ link extern ] /

La paragaful § Criticile aduse modului în care este reglementat dreptul la repararea prejudiciilor
Menţionăm faptul că deşi nu este titularul acţiunii disciplinare, persoana căreia i s-a adus un prejudiciu poate face ea însăşi un act de sesizare a Consiliului Superior al Magistraturii, fiind direct interesată a urmări finalizarea acţiunii pentru a şti dacă va îndeplini astfel una din condiţiile prevăzute de Legea 303/2004 pentru a-şi recupera prejudiciul.

Ceea ce sugereaza ca doar Comisia de disciplina a CSM poate sesiza ICCJ...
Dar mi se pare bizar, de vreme ce Comisia de disciplina face propunerile de sanctionare... practic ar face recurs impotriva propriei decizii?!
Acțiune în răspundere civilă delictuala- in care chemați instituția angajatoare care sa plătească în dosar cu angajatul sau ( chiar daca este judecător) daca este sa stam după legile interne ale magistraților o sa ajungem in anul 10.000 i.h,in epoca de piatra! Probele dumneavoastră și probele din dosar ( daca nu a fost dată sentința că a- fi depășit termenul de 3 ani prin care a- fi cerut o sumă data împrumut- unde a intervenit prescripția) atașați dosarul că proba.

aidu a scris:

Krissia a scris:

Eu am avut un caz similar in care judecatori au incalcat legea savarsind infractiuni.


Pe mine ma vexeaza extrem de tare lejeritatea cu care se afirma si trateaza asemenea lucruri :) Mai ales in calitatea juridica pe care o au persoanele care remarca asemenea lucruri... oamenii care constata ca chiar cei care sunt platiti sa protejze legea... o calca in picioare,
oamenii ar trebui sa faca cel mai monstruos scandal, sa nu se delase ca 'asa e in Romania'
Asa va fi mereu, daca nu face nimeni minimum de efort macar sa faca scandal. Cu siguranta ca e si placut totodata, aproape sport national...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce parere aveti de responsabilizarea magistratilor? Roland Mindrila Roland Mindrila Se discuta de ceva vreme de responsabilizarea magistratilor: \"Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a aratat ca institutia pe care o conduce ... (vezi toată discuția)
Poate fi dat in judecata un magistrat? dodonica dodonica Se poate actiona in judecata un magistrat, judecator sau procuror? pentru abuz in seviciu, neglijenta ? Care sunt caile cele mai rapide? (vezi toată discuția)
O noua actiune? handsu handsu Respingerea aplicarii legilor a caror constitutionalitate a fost stabilita de Curtea Constitutionala , char la recurs , constituie depasirea/neindeplinirea ... (vezi toată discuția)