avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garantie cu dreptul de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garantie cu dreptul de mostenitor

as putea garanta un imprumut financiar catre o persoana fizica cu un titlu de mostenitor (fara a face intabularea imobilului respectiv)?
Cel mai recent răspuns: justoana70 , utilizator 10:01, 2 Februarie 2015
nu.
deci nu este posibil sa merg cu persoana respectiva la notar si sa scriu ca imprumut suma de ...x ron pe termen de y luni urmand ca imprumutantul sa devina mostenitor in locul meu daca nu reusesc sa returnez imprumutul la termenul stabilit ?asta fara a face intabularea imobilului pt care sunt mostenitor (pt ca eu detin 1/3 din mostenire iar intabularea r implica si cealalta persoana mostenitoare )
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut intre doua persoane fizice 25z 25z urmeaza sa dau un imprumut la o persoana fizica .fiind vorba de o suma destul de mare as vrea cateva sfaturi.suma urmeaza sa fie returnata in urmatoarele 4 ... (vezi toată discuția)
Contract civil de imprumut zebelyna zebelyna In urma cu 3 ani am facut un imprumut la banca in valoare de 3300 euro,acesti bani ia-m imprumutat unei persoane pentru a construi o anexa(bucatarie+etaj) la ... (vezi toată discuția)
Actiune oblica/revocatorie? ContSters22096 ContSters22096 SC X a acordat un imprumut lui Y, acesta din urma garantad creditul cu ipoteca asupra unui imobil. Pe parcursul derularii imprumului, SC X ii da un acord lui ... (vezi toată discuția)