avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare partiala act vanzare-cumparare cu uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare partiala act vanzare-cumparare cu uzufruct viager

Buna ziua,as dori sa ma ajutati cu niste raspunsuri,avocatul platit a disparut si nu stiu ce se va intampla.In 2000 parintii ne-au facut mie si sotului un act de vanzare cumparare cu uzufruct viager si intelegere verbala ca ii vom ingriji la batranete si ne vom ocupa de cele crestinesti dupa moartea lor.Tatal meu mai avea un baiat dintr-o casatorie anterioara.Baiatul a murit in 1983,au ramas doi copii.In 2002 parca,tata i-a facut act de vanzae cumparare nurorii reprezentand un sfert din casa si teren,considerat de el partea ei de mostenire ,dar acest lucru nu este mentionat in act.Timpul a curs,au aparut neintelegeri ,in 2012 ,aprilie,tata moare,in octombrie 2012 am introdus actiune de divort,acesta terminanadu-se in septmbrie 2013.
De la introduceea actiunii de divort,situatia dintre mine,fostul sot si mama a devenit extrem de tensionata,alcoolul spunanadu-si cuvantul: amenintari ,jigniri, scandaluri,teroare intr-un cuvant,apelari la 112,plangeri la politie.Ce ingrijiri ale mamei din partea lui,ca am ajuns noi sa il intretinem pe el,eu platesc facturi si rate ale unui credit facut pe numele meu si al lui,mama se ocupa de cele necesare de zi cu zi,iar el,vine ca la o plimbare,nu are bani pt facturi,pt mancare,nici macar pt pensia datorata celor 2 copii.Noi,injurate,jignite,umilite,amenintate impreuna cu copii,iar el,cu privilegiile.Mama poate cere in instanta anularea actului de vanzare cumparare cu uzufruct viager pt partea ei tinand cont ca tata a decedat?Cat reprezinta acea parte din totalul suprafetei terenului si al casei?Daca se anuleaza actul,nepotii din partea fiului decedat,pot veni sa ceara partea lor de mostenire?Va multumesc pt raspuns anticipat si imi cer scuze daca povestea a fost lunga,dar tebuiau expuse toate datele problemelor.O zi buna va doresc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:29, 30 Ianuarie 2015
Poate cere rezilierea pt partea dansei, motivat ca sotul dvs nu isi indeplineste obligatia de intretinere.
Copilul tatalui nu va avea dreptul la mai mult, pt ca partea tatalui nu s-a desfiintat, iar la partea mamei dvs. nu are cum sa aiba pretentii.
Multumesc mult pt raspuns dna avocat.
Mergeti la o consultatie, ca eu una nu inteleg partea cu nora...
In rest, trebuie sa vedeti daca il puteti evacua repede pe violente, apoi daca si cum puteti anula actul acela, partial sau total... Ce dovezi a fost ca a fost un contract de intretinere, daca a fost sub forma unei vanzari ce pret efectiv s-a platit etc.
Sotul dv. are unde se duce sa locuiasca daca e fortat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare pusa2mimi pusa2mimi Va rog sa ma lamuriti daca este acelasi lucru si ce presupune: 1. Contract de vanzare cumparare cu intretinere viagera si drept de uzufruct 2.Contract de ... (vezi toată discuția)
Impartirea bunurilor dupa recasatoria mamei CorF CorF Buna ziua! Dupa moartea tatalui succesiunea apartamentului nostru a fost facuta pe mine fiul raposatului, fratele meu si mama. Ea s-a recasatorit, actualul sot ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare - cuparare cu clauza uzufruct viager si intretinere eilibnasutob eilibnasutob Parintii mei au incheiat un \"Contract de vanzare - cumparare cu clauza uzufruct viager si intretinere \" (autentificat notariat la 24 .06.1998) , cumparatori ... (vezi toată discuția)