avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nulitate absoluta - contract de vanzare-cumparare cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nulitate absoluta - contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager

Buna ziua,

Cauza este de forma: reclamat (vanzator) bunica / parat (cumparator) mama (fiica reclamantei)
Dosarul se judeca pe fond de 2 ani.

Reclamanta (reprezentata de unchiul meu) incearca sa dovedeasca ca este un contract de intretinere mascat.

Nulitatea absoluta nu poate fi dovedita din actele depuse la dosar (exista dovada scrisa chiar de reclamant ca a primit banii; nu i-a fost incalcata niciodata clauza de uzufruct viager (desi prin actul incheiat parintii mei nu ereau obligatii, sa aiba grija de bunica au avut grija de ea si un un an dupa deschiderea procesului) - in incercarea de a se impaca tata a fost la ea si in ziua in care a murit.

In aceasta situatie judecatoarea (care o impiedica constant pe avocata mea sa ne apere - si aproape o impiedica sa si vorbeasca) poate prin "absurd" sa decida anularea actului si revenirea partilor la situatia anterioara?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
Elena1313, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 21:52, 30 Ianuarie 2015
Dvs ne intrebati cum ar putea sa decida un magistrat fara sa cunoastem dosarul dvs,probele administrate etc.Daca prin ,,absurd ''se pronunta o hotarare care va nemultumeste aveti la dispozitie caile de atac legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma si pe mine in legatura cu un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager valentin8902 valentin8902 prin anul 2007 am semnat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, eu fiind nuda proprietate a imobilului iar unchiul meu cumparator al dreptului de ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu clauza uzufruct viager F1PAR2 F1PAR2 Buna seara. Am si eu o problema. In vara anului 2004 am cumparat o bucata de teren de la bunica mea , cu conditia de a ma folosi dupa ce moare ea, eu neavind ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza viagera munteanu93 munteanu93 Cum poate fi reziliat un contrat d vanzare cunparare cu clauza viagera prin decesul unuia din propritari. buna ziua am si eu o mica intrebare matusa mea si cu ... (vezi toată discuția)