avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Casier asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Casier asociatie proprietari

buna ziua. as dori sa stiu ce atributii are casierul intr-o asociatie de proprietari. Ce acte intocmeste casierul. multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:09, 5 Octombrie 2016
va multumesc pentru raspunsuri. De 1 saptamana sunt angajata la o asoc. de prop . pe postul de casier. Am CM si fisa postului.Problema mea a fost la sfarsitul zilei cand administratorul dupa imi cere sa predau banii si ......atat. Se pare ca registrul de casa il intocmeste administratorul astefl : eu ii dictez chitantele cu incasari si platile . Intrebarea mea este : nu trebuie sa semnez si eu de banii predati si de cei platiti din casa/? La insistentele mele notam pe verso-ul chitantierului suma predata. Mentionez ca am dat bani din casa pe baza de disp. plata semnata de administrator si am predat si semnat pentru o suma mai mica.
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2015
rocs, utilizator
Ei, vedeti ca de fapt este alta situatiea.... Dvs. trebuie sa discutati cu presedintele si cenzorul as. prop. toate aceste lucruri, acum cand inca sunteti la inceput si mai ales, toate intelegerile sa fie trecute in fisa postului.
In opinia mea, dvs. trebuie sa intocmiti registrul de casa, iar predarea-primirea sumelor incasate sa se faca pe documente. Atentie, dispozitiile de plata se executa numai daca sunt semnate de catre cenzor si presedinte - inainte de executare, se preda/incaseaza suma respectiva si se inregistreaza in registul de casa.

Puteti sa va consultati cu @amvirdan

Succes!
multumesc de raspunsuri. Se pare ca adm. nu vrea sa fac eu (casierul) registrul de casa ci dansul. Eu am indoieli in aceasta privinta si nu mi se pare ok sa nu intocmesc eu reg .de casa. Dansul poate modifica orice in reg.de casa care e facut in excel.
Nu-i o problema ca nu intocmiti dv. registrul de casa, mai ales cum inteleg ca diferite plati le face administratorul.
Ca sa fiti sigur ca din punctul dv. de vedere sunteti in regula, dupa ce incasati, la sfarsitul zilei, completati o dispozitie de plata cu suma de bani incasata in ziua respectiva si predata administratorului.
Dv. si el semnati pe suma respectiva, asa ca el poate sa scrie ce vrea in RC.
La "scopul incasarii - platii" scrieti - incasari chit. nn - chit.zz
pai asta e problema mea. Eu incasez de exemplu 1000 lei , dau din casa pe dispozitie de plata 200 si predau 800. daca eu nu inregistrez tot acest traseu de 1000-200=800 atunci in caz dde neanregistrare in reg. dde casaa a ddispozitiei de plata eu predau mai putin ddecat incasez; atunci nu este un minus in casierie?

Alte discuții în legătură

Dispoziþia de platã/încasare Laura Ciobeica Laura Ciobeica Care este reglementarea legala care indica modul de utilizare, circuitul si gestionarea dispozitiilor de plata si incasare? Aceeasi reglementare se aplica ... (vezi toată discuția)
Registre contabile obligatorii asociatie proprietari teo30967 teo30967 in OMFP 1969/2007 - anexa 2 scrie la registre obligatorii ca registrul jurnal trebuie sa fie cod - 14 1- 1/a .este admisa si conducerea contabilitatii in ... (vezi toată discuția)
Deces administrator, lipsa bani din fondul de rulment alexandru2012 alexandru2012 buna ziua, problema este urmatoare: in urma cu 6 luni s-a schimbat administratorul de la bloc, el a iesit ca lipsesc niste bani din fodul de rulment al ... (vezi toată discuția)