avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Casier asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Casier asociatie proprietari

buna ziua. as dori sa stiu ce atributii are casierul intr-o asociatie de proprietari. Ce acte intocmeste casierul. multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:09, 5 Octombrie 2016
Nu m-am exprimat corect. Întocmesc Dp in condițiile arătate mai sus de Dvs. Nelamurirea mea era legată de completarea registrului de casa de către Adm . Dacă eu încasez si fac unele plăti atunci eu trebuie sa scriu aceste operațiuni. Dacă Adm la întocmirea reg de casa uita sa treacă o Dp sau o chitanța atunci cine este răspunzător?
Aici pe forum sunt oameni care lucreaza zilnic cu operatiuni de casa, dar care indeplinesc, cumulat mai multe functii - administrator, casier, contabil...
La dvs. este ciudat ca administratorul intocmeste RC, desi este o vorba - se leaga la cap, desi nu-l doare.
Controlul asupra operatiunilor de casa trebuie exercitat numai de catre cenzor si presednte, pe cand administratorului trebuie sa i se scoata din Fisa postului aceste prerogative.

Zic acest lucru in conditiile aratate de dvs. - adica asociatia are in statul de functiuni, functia de casier, functie de sine statatoare; astfel ca, discutati cu conducerea asociatiei sa aseze activitatile in matca lor, puneti aceste lucruri in Fisa postului fiecaruia.
Daca nu se renunta la - administratorul intocmeste RC pe calculator, lucrati cu Dp pe care sa le inregistrati in Registrul de evidenta a documentelor si numai dupa ce le semneaza conducerea - insa va spun de pe acum ca o sa va loviti de faptul ca persoanele respective nu sunt in sediul as. prop. atunci cand aveti nevoie, o sa uitati ba de una sau de alta si o sa va aflati in situatia in care ati predat niste bani fara aprobarile necesare...

Deci vedeti cum faceti si scapati de aceasta joaca, ca de fapt lucrul cu banii, nu este o joaca!

Mult succes!
Lucrul amestecat ...

In sistemul bugetar un contabil nu are voie sa fie si casier.
Asadar, casierul face incasari si plati si intocmeste registrul de casa.
Contabilul verifica acest registru de casa.

Daca administratorul tine registrul de casa si raspunde de soldul casei, acel casier, in fapt, este un simplu incasator, nu casier in adevaratul sens al cuvantului.

Dar in prcatica gasim astfel de situatii.
Asadar, lasati-l pe administrator sa intocmeasca registru de casa si, implicit, sa raspunda de soldul casei.

Dumneavostra puteti sa tineti manual un regitru de casa ca sa aveti dovada miscarii banilor de catre dumneavostra. Se pare ca administratorul, care este si contabil, digitalizeaza informatia si face un regsitru de cala electronic.

Cum s-a spus aici, il puneti pe administrator sa va semneze documentul dumneavostra care are valoare de justificare.

Acum, ma intreb: ce face cenzorul. El ar trebui sa organizeze fluxul informational...
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Va rog sa-mi spuneti ce studii de specialitate sau obligatorii trebuie sa aiba casierul asociatiei de proprietari,sau nu este nevoie de studii economice...Va multumesc !
Trebuie sa stie sa numere banii si sa faca operatiuni aritmetice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispoziþia de platã/încasare Laura Ciobeica Laura Ciobeica Care este reglementarea legala care indica modul de utilizare, circuitul si gestionarea dispozitiilor de plata si incasare? Aceeasi reglementare se aplica ... (vezi toată discuția)
Registre contabile obligatorii asociatie proprietari teo30967 teo30967 in OMFP 1969/2007 - anexa 2 scrie la registre obligatorii ca registrul jurnal trebuie sa fie cod - 14 1- 1/a .este admisa si conducerea contabilitatii in ... (vezi toată discuția)
Deces administrator, lipsa bani din fondul de rulment alexandru2012 alexandru2012 buna ziua, problema este urmatoare: in urma cu 6 luni s-a schimbat administratorul de la bloc, el a iesit ca lipsesc niste bani din fodul de rulment al ... (vezi toată discuția)