avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi părintești
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi părintești

buna ziua,prietena mea a parasit domiciliul cu copilul minor in varsta de 1 an,sa intamplat in anul 2013,acum copilul are varsta de 2 ani si 6 luni.dupa ceva timp am aflat ca este in spania,am mers dupa ei si nu am putut rezolva nimic,decat ca m.am ales cu o noapte de arest la politie,dupa o discutie ce am avut cu mama copilului.dupa aceea eu am parasit spania,am fost o perioada plecat in alta tara,dar tineam legatura prin telefon.de 5 luni nu.mi mai raspunde la telefon,ba chiar si.a schimbat numarul.mama copilului practica prostitutia in spania si e consumatoare de substante ilegale(martora bona copilui),pasaportul copilui a expirat si locuieste ilegal,neavand de la mine nici o procura ca putea iesi din tara............va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un sfat sau ma puteti indruma ce pot face pentru a putea cere custodia copilui sau macar sa pot comunica cu el si sa.l vad.va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Anda Belea , Avocat 16:01, 30 Ianuarie 2015
Trebuie sa faceti o actiune in instanta pentru stabilirea autoritatii parintesti si sa solicitati program de vizitare copil. Apoi aveti si alte alternative, contactati un avocat pentru a va ajuta.
o actiune in instanta in ce tara trebuie sa o fac ???
Romania, pentru ca sunteti romani si copilul la fel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)
Despre actele pentru buletin si parasirea tarii natale a unui minor Elena Mitru Elena Mitru Revin cu o intrebare.Daca tatal minorului de 16 ani si 10 luni l.a recunoscut la nastere,apoi l.a parasit si platindu.i de 2 ori pensia alimentara,apoi ne mai ... (vezi toată discuția)
Procura minor sergiuoctavian sergiuoctavian Buna ziua, Am o prietena care are un copil minor, nascut in Italia, dar nu a fost casatorita cu tatal copilului iar la nastere copilul a fost trecut pe ... (vezi toată discuția)