avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intrebare referitoare la declaratiile martorilor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intrebare referitoare la declaratiile martorilor

Buna ziua. In momentul de fata am calitatea de reclamant intr-un proces cu un fost angajator, vizand drepturile banesti din perioada in care am fost angajat neachitate nici pana in prezent. Am depus plangerea, insotita de mai multe inscrisuri care sa ateste activitatea mea in cadrul respectivei firme. Fostul angajator nu numai ca nu a binevoit sa se prezinte la niciun termen de judecata, dar nu a trimis niciodata niciun act prin care sa combata acuzatiile. Instanta imi solicita mie doi martori care sa ateste faptul ca cele formulate de mine in plangere, impotriva fostului angajator, sunt reale. Pot aduce doi fosti colegi care se afla in aceeasi situatie, dificultatea consta insa in faptul ca trebuie sa ii pun sa vina din localitatile in care s-au stabilit ulterior. Mentionez ca instanta nu i-a citat, ci doar mi s-a solicitat mie sa aduc ce martori doresc. Intrebarea mea este: martorii pot sa prezinte o declaratie scrisa, pe propria raspundere, fara a se prezenta fizic in sala de judecata? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nicoaurelian , utilizator 15:18, 30 Ianuarie 2015
Este indicat sa ii aduceți in fata instantei pentru a se forma convingerea instantei ca cele relatate si precizate de Dvs corespund realității. Martorii pot solicita cheltuielile ocazionate cu deplasarea. Daca veti câștiga procesul, toate cheltuielile sunt suportate de catre angajator. Nu este obligatorie prezenta pârâtului daca a fost îndeplinită procedura de citare.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz penal,instanta,parchet x-man x-man Buna ziua Sunt in instanta(caz penal) ca parte vatamata,cu fostul meu ginere care la data de 11.10.2009 a intrat in jurul orelor 24.00 in casa mea,fara ... (vezi toată discuția)
Citare martori ContSters147225 ContSters147225 Pentru a cita martori in instanta trebuie sa dau datele de identificare ale lor ? sau numai numele este suficient ? Eu am 3 martori din care unul nu prea vrea ... (vezi toată discuția)
Litigii cu profesionistii Ionescu15 Ionescu15 In litigiile cu profesionistii nu se citeaza persoana? Nu este obligatorie prezenta acestora la proces? Nu se supun si ei prevederilor din Coduri? (vezi toată discuția)