avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Litigii cu profesionistii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Litigii cu profesionistii

In litigiile cu profesionistii nu se citeaza persoana?
Nu este obligatorie prezenta acestora la proces?
Nu se supun si ei prevederilor din Coduri?
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 03:03, 13 Mai 2015
Partile se citeaza,nimeni nu este obligat sa se prezinte in fata instantei,procesul se judeca si in lipsa partii legal citata ,atat persoanelor fizice cat si juridice li se aplica dispozitiile legale in vigoare.Incercati sa fiti concret cand puneti intrebari.
Este vorba de o plangere impotriva unui executor judecatoresc,care nu a fost prezent la proces si mi s-a pus in vedere mie sa duc dosarul de executare de la acesta.
Mi se pare o aberatie!!!

Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Categoric că și în litigiile cu profesioniștii , trebuie efectuate actele de citare a părților.

D-voastră sunteți reclamantul și sunteți obligat să vă probați afirmațiile.Pârâtul nu este obligat să se prezinte(ca de altfel nici d-voastră ) dar instanța va judeca pe baza actelor atașate la plângerea depusă.

Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Pt ce anume ati depus plangerea impotriva executorului ?
Dvs trebuie sa aduceti si dovada a ceea ce ati scris in plangere.
Ati avut termen de judecata si nu s-a facut citarea paratului?

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca salariu neplatit oroles2010 oroles2010 Am si eu doua intrebari. Ma judec de vreo cateva luni cu fostul angajator care a inchis punctul de lucru din orasul meu fara a imi plati salariul pe ultimele 2 ... (vezi toată discuția)
Renuntare la judecata petremm petremm Asa mai merge!!!.....in cazul asta n-ar trebui sa platesc nimic....iar angajatorul nu are de ce sa aiba obiectiuni....merciiiii mult mult de tot (vezi toată discuția)
Cate termene pot fi? valymony valymony sapt viit am un proces micsorare pensie,am solicitat a se judeca si in lipsa partilor,dak fosta sotie nu se prezinta la proces se amana sau se judek in ... (vezi toată discuția)