avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Camera preliminara - cereri si exceptii/nelamurire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Camera preliminara - cereri si exceptii/nelamurire

Acum cateva zile tatal meu a primit copia certificata a rechizitoriului, aducandu-i-se la cunostinta obiectul procedurii si dreptul de a formula cereri si exceptii cu privire la legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de catre organele de urmarire penala. Doresc sa intreb...poate formula singur aceste cereri? Daca nu doreste sa-si angajeze avocat...il afecteaza in vreun fel? Se gandea ca este mai bine sa-si angajeze avocat dupa ce primeste primul termen pentru instanta. Este cercetat pentru evaziune fiscala- a avut un internet cafe, care nu a fost inregistrat la Registrul comertului (inca nu a fost stabilit niciun prejudiciu in urma anchetei) si pentru folosirea programelor Windows fara licenta, firma Microsoft constituindu-se parte civila. nu stiu cat de corect m-am exprimat dar sper intr-un raspuns....... Va multumesc
Cel mai recent răspuns: _Alin_ , utilizator 20:13, 12 Februarie 2015
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

In camera preliminara se ataca nelegalitatea si nu netemeinicia din cate am observat eu conform art 342 NCPP.

Care ar fi diferenta dintre o nelegalitate si o netemeinicie?

Din cate am observat eu, unii procurori nu isi fac treaba serios, acestia dupa ce citeste o plangere, dispun o solutie de NUP, pe care apoi petitionarul o ataca la procuror ierarhic si la judecatorul de camera preliminara. Ajungandu-se la camera preliminara, acolo se ataca de cele mai multe ori netemeinicia solutiei a procurorilor care dispun NUP, asta datorita faptului ca procurorii spun de cele mai multe ori ca fapta nu este prevazuta de vreo lege penala si astfel dau solutii de NUP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face ceva? Just-drept Just-drept 1) Procurorul a dat ordonanta de NUP, fara sa ma audieze, doar pe baza inscrisurilor de la dosar. 2) Am atacat ordonanta de mai sus, la prim-procuror. Am ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei - intimat, aparare vrica vrica Ma pot apara singura la instanta de fond la judecatorie Pe rol este o cerere facuta de partenerul meu de afaceri impotriva rezolutiei de NUP? (vezi toată discuția)
Sanctiuni? ContSters257745 ContSters257745 http://legeaz.net/noul-cod-procedura-penala-ncpp/art-5 Buna ziua! Imi poate spune cineva, va rog, unde as gasi \\"continuarea\\" alineatului 2) di Art 5 ... (vezi toată discuția)