avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate face ceva?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate face ceva?

1) Procurorul a dat ordonanta de NUP, fara sa ma audieze, doar pe baza inscrisurilor de la dosar.

2) Am atacat ordonanta de mai sus, la prim-procuror. Am solicitat anumite probe spre administrare. Am indicat lipsa anumitor probe, respectiv procese verbale.

3) Prim-procuror nu imi raspunde la aceste probe. Sunt evitat si s-a dispus mentinerea solutiei de NUP data de procurorul de caz.

4) Am atacat ordonanta la judecator de camera preliminara. Am precizat in note scrise, ca nu sunt suficiente probele pentru acest NUP, si, am precizat ca prim-procurorul nu a explicat care este refuzul sau cu privire la probele solicitate de mine insumi in vederea aflarii a adevarului.

5) Judecatorul examinand plangerea, mi-a respins plangerea ca find nefondata, DEFINITIVA.

Art. 342 CPP = Obiectul procedurii în camera preliminară

Obiectul procedurii camerei preliminare îl constituie verificarea, după trimiterea în judecată, a competenţei şi a legalităţii sesizării instanţei, precum şi verificarea legalităţii administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală.

Art. 100 CPP = Administrarea probelor.

(1) În cursul urmăririi penale, organul de urmărire penală strânge şi administrează probe atât în favoarea, cât şi în defavoarea suspectului sau a inculpatului, din oficiu ori la cerere.
(2) În cursul judecăţii, instanţa administrează probe la cererea procurorului, a persoanei vătămate sau a părţilor şi, în mod subsidiar, din oficiu, atunci când consideră necesar pentru formarea convingerii sale.
(3) Cererea privitoare la administrarea unor probe formulată în cursul urmăririi penale sau în cursul judecăţii se admite ori se respinge, motivat, de către organele judiciare.


Asa cum am spus, atat prim-procurorul m-a evitat, nu a vrut sa adune probele solicitate de mine care ar intra in contradictie cu probele procurorului de caz, iar apoi i-am cerut si instantei, atragandu-i atentia ca probele mele solicitate, nu au fost respinse nici admise, ci au fost evitate cu rea credinta, cerand si instantei sa ia in considerare probele solicitate de mine.

Instanta prin judecatorul de camera preliminara, mi-a respins plangerea ca fiind nefondata. Solutia find DEFINITIVA.

Se poate face ceva? Se poate cere anularea hotararii definitive pentru ca nu au fost luate in considerare si probele solicitate de mine? Se mai poate considera ca, acest proces a fost un proces echitabil? Cum sa procedez?:((
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2015
Just-drept, utilizator
Cel mai recent răspuns: Just-drept , utilizator 01:19, 22 Aprilie 2015
Buna seara,

Strict pe speta dumneavoastra, avand in vedere dispozitiile codului de procedura penala, incheierea pronuntata de judecatorul de camera preliminara este definitiva, nemaiputand fi exercitata nici o cale de atac impotriva acesteia.


O seara buna!
Stiu ca odata ce incheierea pronuntata de judecatorul de camera preliminara este definitiva, nu se mai poate exercita o cale de atac impotriva acesteia, dar ridic si eu o concluzie, anume:

Nu exista si judecatori abuzivi care profita de puterea si functia lor, dand pronuntari definitive care asa cum spuneti si stim, nu mai exista nici o cale de atac impotriva acestei decizii definitive?

Chiar asa de departe au ajuns judecatorii? Nu ar putea exista posibilitatea unei revizuiri a acestor decizii definitive, daca se constata ca judecatorul a abuzat de functia sa fara sa respecte C.p.p., art. mentionate mai sus prin faptul ca nu a verificat legalitatea si probele spre administrare in cauza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calea de atac nu exista? danaa1 danaa1 conform art. 341 alin 6 din cod proc.pen.este mentionat: În cauzele în care nu s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, judecătorul de cameră ... (vezi toată discuția)
Care e calea de atac? Just-drept Just-drept Cineva din familie a avut un proces la Curtea de Apel, judecat de catre judecatorul de camera preliminara. In urma judecatii, judecatorul a respins ca ... (vezi toată discuția)
S-a schimbat procedura? Just-drept Just-drept Am facut plangere impotriva unei ord. de NUP data de Parchet, plangerea fiind depusa la instanta conf. art. 340 cpp. Am primit de curand o citatie prin care ... (vezi toată discuția)