avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurari de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurari de sanatate

va scriu situatia mea din ultimii 5 ani,in legatura cu contributia de sanatate.din 12-07-2008 pana 26-05-2012 am beneficiat de concediu de crestere copil.din 29-05-2012 pana pe 03-aug-2012 somaj,16-aug-2012 pana pe 16-dec-2012 angajat,urmeaza o intrerupere pana la 10-apr-2013din nou angajare pana pe 21-iul-2013.iar din 01-12-2013 si pana pe 03-iun-2014 o noua angajare.din data de 8-sep-2014 beneficiez de somaj pana pe 8 -mar-2015.dupa data de 9 martie 2015 pentru a beneficia de asigurari de sanatate trebuie sa platesc ce nu am avut continuitate ca salariat in ultimi 5 ani,sau ce nu am contribuit in ultimele 6 luni.?specific ca nu am rol,deci venit agricol la primarie.daca trebuie sa platesc ,as vrea sa stiu cate luni am de platit si ce suma?mai adaug ca am fost anul trecut pe 16 iunie la casa de asigirari si mi-au zis ca trebuie sa platesc pe 4 luni -c-am 390 lei,atat au gasit lipsa in aceasta perioada,dar nu sunt sigur de aceea va intreb pe dvs.
Cel mai recent răspuns: livisor27 , utilizator 20:23, 30 Ianuarie 2015
Incheiati contractul cu casa de sanatate incepand cu data incetarii somajului.
inchei contract,dar trebuie platit si din urma cu 5 ani,sau cu 6 luni,sau v-oi plati incepand cu cu data de 9 martie,si cat este pe luna?
Platiti incepand cu data iesirii din somaj. Contributia este de 5,5% din salariul minim pe economie. Acum este: 5,5% x 975 = 54 lei/luna.
fratele meu a terminat somajul pe 12-ian-2015.pe data de 28 ian ,mai precis cu 2 zile in urma a avut o criza de rinichi.am fost sa platesc la fisc pentru ian,si feb contributia.am dus o adeverinta de la primarie cu venitul agricol,fiindca are rol,iar venitul este de 12,5 lei.au calculat si i-a venit sa plateasca 18 lei pe luna.am dat 36 lei pe ian si feb.ajuta mult la cuantumul platii cass ,rolul deschis la primarie?care e criteriul,numai la care nu au venit platesc 5,5 din salariu minim?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate persoana fara venit fedna fedna Buna ziua Sunt o persoana necasatorita si fara niciun venit de 2 ani de zile (pana acum 2 ani am fost angajata si am platit contributia pentru asigurarea de ... (vezi toată discuția)
Coasigurati persoane fara venituri EMANUELLA2606 EMANUELLA2606 Buna seara! Am si eu o intrebare. Am fost in somaj 6 luni pana in dec 2014.Incepand cu ian 2015 imi platesc asigurarea de sanatate din mana(pt ca nu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil si concediu crestere copil dana111 dana111 Indemnizatie crestere copil si concediu crestere copil Buna ziua! Sunt pfa de cca 6 ani cu activitate lunara , iar in aug 2013 trebuie sa nasc .nu mai ... (vezi toată discuția)