avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... referitor la divortul cu minori - la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

referitor la divortul cu minori - la notar

Buna seara,
un cuplu avand un copil minor doreste sa divorteze la notar cazand de acord asupra custodiei comune, program de vizita, pensie de intretinere..... Ma intereseaza sa stiu ce demersuri trebuiesc facute ulterior, dupa eliberarea de catre notar a certificatului de divort. Trebuie inregistrat la Starea Civila?
Si daca dupa divort oricare dintre parinti doreste sa ia copilul in strainatate pe perioada vacantei sau oricand in timpul anului sau chiar definitiv, ar trebui sa se lamureasca acest aspect prin tranzactia incheiata la notar inainte de a se emite certificatul de divort? Va multumesc!
se poate divorta la notar desi exista un minor rezultat din casatorie.se prezinta ambii parinti la notar cu certif de casatorie,de nastere al minorului,certificatele de nastere ale parintilor.notarul va solicita o ancheta sociala efectuata la domiciliul ambilor soti.se plateste taxa si dupa 30 de zile ambi soti se prezinta din nou la notar sa semneze actele de divort.specific ca ambii soti trebuie sa cada de acord in fata notarului in privinta divortului si a stabiliri domiciliului minorului
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
badea_madalina, utilizator
Planul parental pe care il veti prezenta notarului, trebuie sa fie detaliat in amanunt, astfel veti ajunge mai devreme sau mai tarziu la discutii de genul: "nu scrie nicaieri intre ce ore am voie sa sun copilul", "cine suporta costul transportului atunci cand duce sau aduce minorul la domiciliul celuilalt parinte", sau "bunicii nu au dreptul sa ia minorul ca nu am stabilit acest lucru". Situatia va determina conflicte,, si puteti ajunge in instanta doar pentru a stabili unul sau mai multe dintre aspectele mentionate de mine.
Pentru a va inspira asupra planului parental, intrati pe pe urmatorul link:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face legal in acest caz special? divort cu minori doryen doryen iata pe scurt cazul: Dupa patru ani de casatorie legala,sotia este fortata sa plece din domiciliul conjugal de carte sot, care pe motiv de ... (vezi toată discuția)
Divort la notar cu copil minor NicMirela NicMirela Buna ziua, As dori sa stiu daca putem divorta la notar avand in vedere ca avem un copil minor (6 ani).Mentionez ca locuim separat din februarie 2015,iar din ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor! Alex2yo4u Alex2yo4u Bună ziua!!! Eu împreună cu soția și fetița noastră locuim in Bucuresti la părinți mei care stau la curte unde ne-am facut si noi propria casă! Dupa ... (vezi toată discuția)