avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract de inchiriere neinregistrat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract de inchiriere neinregistrat

Buna ziua,

Daca proprietarul nu vrea sa inregistreze contractul de inchiriere la Fisc, eu, ca si chirias, risc sa fiu sanctionat pentru acest lucru, incalc vreun articol din lege?
Am vreo implicare in faptul ca el nu plateste impozit pe chiria platita de mine?
Care sunt riscurile neplatii impozitului pentru mine, chiriasul?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters114404 , utilizator 12:23, 31 Ianuarie 2015
Pentru dvs.este important ca detineti contract de inchiriere pentru spatiul respectiv.Ramane in sarcina proprietarului sa inregistreze la fisc contractul de inchiriere in care este prevazuta si suma care o primeste de la dvs.In functie de suma din contract i se stabileste un impozit de 16% di acea suma.Nu riscati nimic dvs.ca el nu inregistreaza la fisc contractul. Partea dvs.de intelegere o respectati. Dvs. puteti sa reclamati la fisc proprietarul in cazul ca nu-si indeplineste clauzele din contract fata de dvs.Deci tot el are de pierdut si de suportat consecintele ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract inchiriere la fisc RuxandraV RuxandraV Buna ziua, As dori sa inchiriez apartamentul proprietate personala si pe de o parte cunoscutii ma sfatuiesc sa nu-l inregistrez la Fisc, pe de alta parte ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ContSters174635 ContSters174635 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Am inchiriat o garsoniera in iasi. Proprietarul este din Campulung Moldovenesc, la fel si eu, si astfel am facut un contract ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor juridic in legatura cu banii pentru chiria in armata meeri_m meeri_m Buna ziua, Ma adresez dumneavoastra, poate ma poate ajuta cineva cu aceasta problema; logodnicul meu lucreaza in armata, indeplineste conditiile pentru a ... (vezi toată discuția)