avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Coproprietate autoturism nou
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Coproprietate autoturism nou

M-ar ajuta joarte mult un pic de ajutor. Am cumparat un autoturism nou impreuna cu prietenul meu (nu suntem casatoriti) si am pus banii impreuna. Cum putem sa facem ca bunul sa fie inscris pe numele ambilor, la acest moment eu sunt singurul proprietar care apare in acte. Mi se pare corect ca si el sa apara in aceste acte. La firma de la care l-am cumparat mi s-a spus ca ei nu pot trece 2 cumparatori. La notariat nu se poate legaliza un act de coproprietate. Exista o lege care m-ar putea ajuta ca pe talonul de inmatriculare a masinii sa fim trecuti amandoi?

Actul de vanzare poate fi incheiat sub forma unui act sub semnatura privata, solo consensu , fara vreo alta formalitate.Din momentul exprimarii acordului de vointa al proprietarului (sau al copartasilor ) si al vanzatorului e transmis dreptul de proprietate .Asa incat va atrag atentie ca important e contractul de vanzare cumparare , care poate respecta si forma autentica ,.(incheiat la notar )
Avand in vedere ca ambii concubini contribuie la plata pretului , firesc ar fi ca ambii sa fie parti contractante.Numai contractul e legea partilor , de care acestea sunt tinute (dand nastere la drepturi si obligatii in acest sens.)
Acest act , poate fi redactat , in conformitate cu acordul de vointa al partilor contractante, si de un avocat.Va recomand a apela la un specialist , pentru a preintimpina o situatie confuzionanta si vreun cost suplimentar.
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare zerro4cool zerro4cool buna ziua.am cautat prin forum dar nu am casit ceva de genul acesta.as dori niste informatii pt ca sunt paralel cu chestiile de genul acesta.sa trecem la ... (vezi toată discuția)
Atacare act de vanzare-cumparare kamacho kamacho Buna seara. Tatal meu i-a vandut sorei mele o bucata din curte, unde aceasta isi construieste o casa.Au facut act vanzare-cumparare,dar fara a trece in act o ... (vezi toată discuția)
Conventie Maria Claudia Maria Claudia Buna ziua, As avea si eu o nelamurire ca sa ii spun asa: S.C. X detine un autoturism care este folosit in scop de taxi. Acum, Y vrea sa cumpere acest ... (vezi toată discuția)