avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dezbatuta fara mine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dezbatuta fara mine

tatal meu a decedat in 2005, eu am fost fiu din alta casatorie.in 2008 s-a dezbatut succesiunea fara ca cineva sa ma anunte, si fara a fi citat la aceasta9prectic s-a dezbatut intre sotia sa si ceilalti 2 fii ascunzand faptul ca eu exist).singurul lucru pe care l-am facut pentru acceptarea succesiunii a fost o ordonanta presedentiala pe care am executat-o cu executorul judecatoresc, de a-mi lua cartea de munca a tatalui meu, de la actuala sotie, pentru a beneficia de pensie de urmas avand 16 ani atunci iar alt demers nu am mai facut pentru acceptarea succesiunii.se sonsidera acesta un act de acceptare tacit a succesiunii si pot merge sa cer anularea acesteia si sa fiu si eu luat in calcul la dezbaterea acesteia
Doar un proces va ajuta.
In functie de situatie se castiga sau se pierde.
am inteles dar tot nu m-ati lamurit? se considera act de acceptare sau nu?
Mie imi pare ca da, dar la proces exista si partea adversa.
Depinde ce alte detalii exista.
multumesc. astept si alte pareri
Dreptul de a cere anularea il aveti.

Alte discuții în legătură

Succesiune ilegala din punctul meu de vedere roibu_nicoleta roibu_nicoleta in anul 2009 socrul meu a decedat iar soacra mea in anul2010 a dezbatut mostenirea fara a-l declara si pe sotul meu. A dezbatut mostenirea doar intre ea si ... (vezi toată discuția)
Acceptare expresa vs acceptare tacita a unei mosteniri defcon defcon Am fost chemat la notar pentru a dezbate o succesiune impreuna cu cei 3 frati , avind in vedere ca sunt peste 15 ani de la decesul mamei in urma caruia se ... (vezi toată discuția)
Succesiune mamymeu82 mamymeu82 mama mea a decedat in dec 2010,atunci tatal meu si doi frati au fost la notar si au facut succesiune,suntem 5 frati de toti ce s a intamplat cu partea noastra ... (vezi toată discuția)