avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dezbatuta fara mine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dezbatuta fara mine

tatal meu a decedat in 2005, eu am fost fiu din alta casatorie.in 2008 s-a dezbatut succesiunea fara ca cineva sa ma anunte, si fara a fi citat la aceasta9prectic s-a dezbatut intre sotia sa si ceilalti 2 fii ascunzand faptul ca eu exist).singurul lucru pe care l-am facut pentru acceptarea succesiunii a fost o ordonanta presedentiala pe care am executat-o cu executorul judecatoresc, de a-mi lua cartea de munca a tatalui meu, de la actuala sotie, pentru a beneficia de pensie de urmas avand 16 ani atunci iar alt demers nu am mai facut pentru acceptarea succesiunii.se sonsidera acesta un act de acceptare tacit a succesiunii si pot merge sa cer anularea acesteia si sa fiu si eu luat in calcul la dezbaterea acesteia
:ban: Avertisment @avocat_lascoschi@yahoo.com


avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Doar un proces va ajuta.
In functie de situatie se castiga sau se pierde.


Stimat forumist,

Ce fel de răspunsuri sunt acestea?

Țin să vă repet următoarea prevedere a Regulamentului,:
2.4. Posturile fara continut sau cu continut inutil, care nu folosesc discutiei ([de acord], [super], „asa e”, postarile laconice precum si cele care repeta un raspuns deja postat la problema in discutie sunt uneori enervante. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, si sa aduca un plus de valoare discutiei.

Ca atare, dacă vă decideți să răspundeți la întrebări, vă invit să o faceți într-un mod util.

Cu stimă,
moderator Andrei Grigoriu
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
andreigrigoriu, moderator
multumesc frumos. dar poate ma ajuta si pe mine cineva in problema asta... ca a cam ramas la fel . mai concret
Da, se poate considera un act de acceptare tacită. Însă, tot în instanță ajungeți unde veți cere anularea certificatului de moștenitor. Este și o faptă prevăzută de legea penală, falsul în declarații, însă a intervenit prescripția răspunderii penale.
Ar mai fi o variantă: formulați plângere penală pentru fals în declarații, vă constituiți parte civilă și solicitați anularea/desființarea certificatului de moștenitor. Deși soluția va fi de clasare în ceea ce privește fapta de fals în declarații, parchetul va sesiza judecătorul de cameră preliminară cu privire la desființarea înscrisului.
Nu stiu daca p archetul va sesiza judecatorul daca da clasare.
Cert este faptul ca important este daca a acceptat sau nu mostenirea.
Varinta cu parchetul insa poate ajuta ca ii sperie daca ii va speria...
Daca parchetul nu ajuta la anularea actului se poate incalci cumva daca nu deschide si un proces civil pe cale separata.
Este si o problema cu termenul...
Ultima modificare: Duminică, 1 Februarie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ilegala din punctul meu de vedere roibu_nicoleta roibu_nicoleta in anul 2009 socrul meu a decedat iar soacra mea in anul2010 a dezbatut mostenirea fara a-l declara si pe sotul meu. A dezbatut mostenirea doar intre ea si ... (vezi toată discuția)
Acceptare expresa vs acceptare tacita a unei mosteniri defcon defcon Am fost chemat la notar pentru a dezbate o succesiune impreuna cu cei 3 frati , avind in vedere ca sunt peste 15 ani de la decesul mamei in urma caruia se ... (vezi toată discuția)
Succesiune mamymeu82 mamymeu82 mama mea a decedat in dec 2010,atunci tatal meu si doi frati au fost la notar si au facut succesiune,suntem 5 frati de toti ce s a intamplat cu partea noastra ... (vezi toată discuția)