Daca imi dau in judecata tatal pentru neplata a pensiei alimentare, pot obtine ceva bani de la el, pentru ca nu este angajat, dar lucreaza la o ferma fara contract de munca .
Puteti dar tot ce o sa faceti este faptul ca obtineti o hotarare pe care nu o puteti pune in executare din cauza lipsei bunurilor sau veniturilor debitorului. Oricum, daca sustineti in cerere faptul ca lucreaza fara carte de munca, afirmatia trebuie probata si se lasa obligatoriu cu amenzi atat pentru beneficiarul muncii la negru cat si pentru prestator.
Daca nu are venituri legale, obtineti un prcent de 25% din salariul minim pe economie, daca nu are alti copii in intretinere. Daca nu va plateste, puteti sa-i faceti plangere penala pt abandon de familie (aici se incadreaza si neplata pensiei de intretinere) si poate asa sare in schema cu banutii.
Pensie alimentara
luminita25
Fostul sot nu imi plateste pensia de 7 ani , este plecat afara , stiu adresa lui unde locuieste , am decizie definitiva de la divort ....intrebare : daca imi ... (vezi toată discuția)