avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la achizitionare autoturism in UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la achizitionare autoturism in UE

Buna ziua,

Persoana fizica, doresc sa achizitionez un autoturism (nou, sau rulat) de la un dealer (persoana juridica) dintr-o tara membra UE.
As dori sa stiu daca in cazul in care aduc autoturismul in Romania, as putea sa cer rambursarea TVA-ului ? si daca DA, atunci cui sa ma adresez: min. finantelor din RO, sau organelor abilitate de pe teritoriul tarii de unde am achizitionat autoturismul?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 09:44, 1 Februarie 2015
Numai persoanele impozabile in sensul TVA au aceasta posibilitate, adica PFA, II, SRL. Persoanele fizice care nu efectueaza regulat acte de comert nu pot cere rambursarea TVA-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa cumpar masina noua din ue emanoel emanoel Buna ziua, Doresc sa-mi cumpar o masina noua din Lituania , dar dealer-ul Toyota din Kaunas nu vrea sa-mi vanda fara sa platesc si TVA-ul ,imi ofera masina la ... (vezi toată discuția)
Am achiziționat un autoturism nou din germania. SHARQY SHARQY Bună seara, am achiziționat un autoturism nou din Germania, dealer autorizat, am plătit factura la preț întreg... Netto și brutto, adică valoare plus ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism nou germania - dubla impozitare Iuliann Iuliann Buna seara, Am achizitionat din Germania un autoturism nou platind si TVA-ul la acesta. Dealer-ul nu m-a avertizat de problema cu plata TVA-ului in tara de ... (vezi toată discuția)