avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anularea unui contract de vanzare-cumparare cu clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anularea unui contract de vanzare-cumparare cu clauza

Numitii x si y, sot si sotie au vandut un apartament cu clauza, fiului lor casatorit(clauza constand in a avea grija de x si y la batranete).x si y au alta locuinta, nu locuiesc in acel apartament.Acum, fiul lor s-a despartit, existand o hotarare judecatoreasca de divort.Numitii x si y vor sa ceara anularea contractului de vanzare cu clauza, intrucat fiul lor nu mai locuieste in apartamentul respectiv.Ce sanse sunt pentru anularea acestiu contract?
Cel mai recent răspuns: justinn , utilizator 21:39, 11 Iunie 2009
Deoarece exista acea clauza de intretinere , contractul ar putea fi desfiintat pentru motivul nerespectarii obligatiei de intretinere asumata de catre fiu, x si y trebuind sa faca dovada lipsei beneficiului intretinerii.
Opinia mea este ca nu au nicio sansa. Fiul si-a asumat obligatia de intretinere in schimbul apartamentului, nu obligatia de a locui in apartamentul astfel dobandit.

Faptul ca nu mai locuieste in acel apartament nu constituie un temei de anulare a actului sau de rezolutiune atata vreme cat isi indeplineste obligatia de intretinere.

:bow:
se poate rezilia contractul numai daca fiul o data divortat nu mai intelege ca el si fosta sotie sa acorde intretinere parintilor .....intretinerea se solicita sa fie acordata de ambele parti ,soti , sau numai de fiu ????
end a scris:

se poate rezilia contractul numai daca fiul o data divortat nu mai intelege ca el si fosta sotie sa acorde intretinere parintilor .....intretinerea se solicita sa fie acordata de ambele parti ,soti , sau numai de fiu ????

intretinerea s-a solicitat sa fie acordata de ambele parti, fiu si nora.Fiul este de acord cu anularea contractului, intrucat nu mai locuieste in acel apartament din contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu clauza de intretinere Adelina1994 Adelina1994 Bunicii mei, au incheiat un contract de vanzare-cumparare cu unul din fiul lor(sa-l numim X), acesta din urma decedand, dupa o anumita perioada de timp. Dupa ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare-cumparare ContSters96930 ContSters96930 Doresc sa stiu daca verisoarei mele ii poate strica actul de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere ,soacra impreuna cu sotul verisoarei,socrul a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cu clauza de intretinere nerespectata!!! h8uall h8uall buna ziua, totul sa petrecut in 1993 cand mama mea a vandut unuia din fratii mei apartamentul in care ea locuieste,cu contract cu clauza de uzufruct si ... (vezi toată discuția)