Bunicii mei, au incheiat un contract de vanzare-cumparare cu unul din fiul lor(sa-l numim X), acesta din urma decedand, dupa o anumita perioada de timp. Dupa moartea lui X, toate bunurile si drepturile de proprietate au ramas sotiei Y. Ideea este ca X si Y, din momentul in care au incheiat acel contract cu bunicii, nu si-au indeplinit obligatia de intretinere. Nici in momentul de fata, dupa 14 ani in care bunicii au fost intretinuti de una din fiicele lor, Y nu respecta clauza contractului, insa de curand fiul lui Y s-a mutat la bunici(adica nepotul lor), si pe langa faptul ca nu are grija de batrini, ii bruscheaza, le vorbeste urat si cel mai grav a incercat sa ii agreseze fizic. Intrebarea mea este: Cum se poate anula contractul? As dori mai multe metode, intrucat bunicii nu vor sa se implice sa le intoarca contractul.
1. Cine este cel care are obligatia prestarii intretinerii in contract doar fiul X sau impreuna cu sotia? Daca este doar X titular atunci contractul nu mai produce efecte din cauza decesului nemaiputand fi prestata intretinerea. In cazul in care in contract intretinerea se acorda in solidar de catre X si Y atunci cerere în instanță de anulare a contractului de intretinere motivat de faptul ca intretinerea la care sa obligat nu este prestata - dovediti cu martori si inscrisuri.
Daca sarcina intretinerii revenea doar lui X, nu se mai poate face nimic. Daca insa beneficiar al contractului este si Y, atunci se cere anularea contractului in instanta, dovada fiind facuta cu inscrisuri, interogatoriu si martori. Subiecti activi, adica reclamanti sunt doar bunicii.
Am dat un telefon si am aflat ca de fapt e un contract de intretinere, incheiat cu X si Y, in care se mentioneaza ca dupa moartea bunicilor, proprietatea de care va spuneam, o sa le revina lor!