avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... stergere din cazierul judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

stergere din cazierul judiciar

Daca cineva are in cazier "condamnat 2 ani inchisoare cu 64-71 cp, pentru art. 208-209 lit i cp, lit c cp, 76 lit c cp, 83 cp" si au trecut suficienti ani, iar dansul nu stia ca are posibilitatea de a cere reabilitarea, cum se procedeaza si ce acte sunt necesare pentru a face demersurile necesare la judecatorie? Atunci cand un om greseste din varii motive (anturaj, teribilism, etc) este pacat sa ramana cu asa ceva pe "C.V.", mai ales ca acum este un om matur si total schimbat. Va multumesc.
Am uitat sa mentionez ca nu beneficiaza de reabilitare de drept.

Imi cer scuze, abia acum am realizat ca am postat mesajul la alta categorie.
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2009
Florentina_A, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 12 Iunie 2009
studentica a scris:

da , termenul este de 4 ani , la care se mai adauga jumatate din cuantumul pedepsei aplicate...adica un an din totalul de 2 ani..:)

De unde ai mai scos acel an in plus? .... durata suspendării condiţionate a executării pedepsei constituie termen de încercare pentru condamnat şi se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani.... :)
din cate a m inteles i-a fost revocata suspendarea conditionata , astfel incat a executat pedeapsa in regim de detentie
Reabilitarea e una de drept , opereaza in virtutea legii (ope legis ) .Asa incat, dupa ce s-a finalizat durata suspendarii conditionate, va puteti adresa catre Directia Cazier Judiciar, Statistica si Evidenta Operativa din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie de care apartineti.Cazierul dumneavoastra va fi , din nou, lipsit de mentiuni.
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Userul a specificat faptul ca nu s-au respectat conditiile pentru a opera reabilitarea de drept, intrucat au fost incalcate conditiile impuse in termenul de incercare.
Daca s-a savarsit inauntrul termenului de incercare vreo alta infractiune intentionata , opereaza revocarea suspendarii conditionate .
Daca infractiunea a fost savarsita din culpa , se mai poate aplica , inca o data , aceasta modalitate de individualizare judiciara.
Daca, insa , infractiune a fost savarsita cu intentie , reabilitarea va fi judecatoreasca.
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Radiere mentiuni cazier judiciar EmilianL EmilianL Buna ziua, As dori sa va intreb cum decurge radierea mentiunilor din cazier in situatia urmatoare : persoana a fost condamnata la 3 ani inchisoare cu ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea silvano_pirvulescu silvano_pirvulescu Buna ziua am si eu o intrebare pentru dvs am suferit o condamnare de 7 ani pentru infractiunea de talharie,in anul 1993.am ispasit condamnarea si in anul ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar Agnes25 Agnes25 In cat timp de la terminarea pedepsei se poate cere reabilitarea cazierului judiciar si care ar fi pasii de urmat pentru asta? Mentionez ca este vorba despre ... (vezi toată discuția)