Daca cineva are in cazier "condamnat 2 ani inchisoare cu 64-71 cp, pentru art. 208-209 lit i cp, lit c cp, 76 lit c cp, 83 cp" si au trecut suficienti ani, iar dansul nu stia ca are posibilitatea de a cere reabilitarea, cum se procedeaza si ce acte sunt necesare pentru a face demersurile necesare la judecatorie? Atunci cand un om greseste din varii motive (anturaj, teribilism, etc) este pacat sa ramana cu asa ceva pe "C.V.", mai ales ca acum este un om matur si total schimbat. Va multumesc.
Am uitat sa mentionez ca nu beneficiaza de reabilitare de drept.
Imi cer scuze, abia acum am realizat ca am postat mesajul la alta categorie.
Daca nu beneficiaza de reabilitare de drept, atunci trebuie sa vedem daca indeplineste conditiile de a formula o cerere de reabilitare judecatoreasca ....
Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţa judecătorească:
a) în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de un an până la 5 ani, după trecerea unui termen de 4 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei pronunţate;
b) în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani până la 10 ani, după trecerea unui termen de 5 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei pronunţate;
c) în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, după trecerea unui termen de 7 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei pronunţate;
d) în cazul pedepsei detenţiunii pe viaţă comutate sau înlocuite cu pedeapsa închisorii, după trecerea unui termen de 7 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei cu închisoare.
Procurorul general poate dispune, în cazuri excepţionale, reducerea termenelor prevăzute în acest articol.