avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratie 200
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratie 200

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o opinie legata de ce aume se incadreaza ca si cheltuiala deductibila, in cazul in care ca si persoana fizica, dupa inchirierea unui apartament (cedarea folosinţei bunurilor), aleg sa tin evidenta in sistem real (contabilitate in partida simpla).
Nelamurirea mea e legata de 2 aspecte:
- locuinta este luata cu cresti imobiliar si as vrea sa stiu daca cheltuiala cu dobanda poate fi considerata deductibila?
- si cheltuiala cu amortizarea este deductibila fisca?

Multumesc anticipat,
Adrian
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 11:19, 2 Februarie 2015
Dobanda aferenta creditului imobiliar nu este cheltuiala,nici deductibila,nici nedeductibila.
Care amortizare daca nu aveti calitatea de PFA,I.I.etc.? Numai in acele situatii amortizarea este cheltuiala deductibila.Prevederi din Normele de aplicare ale art.48 alin.(5) lit.k). din Codul fiscal :39. Sunt cheltuieli deductibile limitat, de exemplu, următoarele:
....................................

- dobânzile aferente împrumuturilor de la persoane fizice şi juridice, altele decât instituţiile care desfăşoară activitatea de creditare cu titlu profesional, utilizate în desfăşurarea activităţii, pe baza contractului încheiat între părţi, în limita nivelului dobânzii de referinţă a Băncii Naţionale a României .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere dobanda legala imprumut Corina Capotã Corina Capotã Care este modalitatea de deducere a cheltuielii dobanzii legale a unui imprumut acordat de pf catre PFA, pentru achizitionarea unui bun mobil/imobil? [b]Art. ... (vezi toată discuția)
Imprimut firma pe baza unui imprumut bancar de nevoi personale al asociatilor EricaNagy EricaNagy Buna ziua, Pot face un contract de imprumut firma cu firma al carui asociat sunt iar rambursarea acestui imprumut sa fie scadentarul creditului de nevoi ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile avocati AvFM AvFM Buna seara! Din cate cunosc eu, nicaieri in legislatie nu sunt enumerate cheltuielile deductibile ale unui cabinet de avocatura. Din experienta ... (vezi toată discuția)