avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz sau nu?

Bună seara!Firma la care lucrez(am lucrat) mi-a făcut contract de muncă pe perioadă determinată de 6 luni și 1(una) zi,nu știu ce este cu această zi,poate așa se face.Mâine trebuia să merg la serviciu,dar am fost anunțată telefonic de către colegi,nicidecum de către conducere, că nu mai apar în planificare fiindcă nu mi-a mai fost prelungit contractul de muncă.Asta,așa cum am spus, fără a fi înștiințată mai înainte de nimeni din conducere,care conducere îmi spusese că, contractul mi se va prelungi automat, mie și la toți colegii.Întrebare mea este dacă trebuia să mi se dea preaviz sau să fiu anunțată că nu mi se va prelungi contractul.Vă rog frumos să-mi dați un răspuns,dacă pot face ceva,măcar să stau în preaviz,până îmi găsesc de lucru,am rămas brusc fără serviciu.Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:15, 1 Februarie 2015
Ati fi fost anuntata in cazul prelungirii. De ce va mirati? Trebuia sa va interesati mai devreme ce sa intampla, daca se prelungeste sau nu.
In cazul incetarii unui c.i.m. încheiat pe durata determinata la expirarea duratei pentru care a fost incheiat nu se acorda preaviz.

Angajatorul nu are nicio obligatie legala de a prelungi durata unui c.i.m.

Puteti sa va inscrieti la somaj daca indepliniti conditiile prevazute de lege pentru acordarea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract perioada determinata InnaB InnaB Buna ziua ! Ma aflu in urmatoarea situatie: - contract de munca 90 zile perioada de proba - prelungire, in ultima zi a perioadei de proba, cu contract ... (vezi toată discuția)
Concediu medical la final de contract de munca cu durata determinata friday_325 friday_325 Buna ziua, un angajat caruia tocmai urmeaza sa ii expire CIM-ul pe durata determinata s-a \"imbolnavit\" brusc dupa ce a fost anuntat ca nu i se mai ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata AdrianaMilitaru AdrianaMilitaru Buna seara! Contractul meu de munca pe perioada determinata se incheie peste 3 zile. Obligatia mea ca si angajat este sa anunt angajatorul ca nu vreau sa mai ... (vezi toată discuția)