Buna ziua,
O persoana juridica din Romania doreste sa faca urmatoarele tipuri de compensari cu o persoana juridica din Spania:
- compensarea facturilor emise de P.J. din Romania catre P.J. din Spania cu imprumuturile acordate de catre P.J. din Spania persoanei juridice din Romania;
- compensarea facturilor emise de P.J. din Romania catre P.J. din Spania cu facturile emise de P.J. din Spania catre P.J. din Romania.
Aceste compensarile pot fi facute sau exista limitari in ceea ce priveste compensarile intre rezidenti si nerezidenti? Daca aceste compensari pot fi facute, care este documentul care va sta la baza lor (se foloseste un formular de compensari sau se poate face o conventie-acord intre cele 2 parti implicate, acord in care se mentioneaza care sunt creantele si datoriile supuse compensarii) si daca exista vreo raportare de facut (de exemplu catre BNR-Directia Statistica).
Mentionez ca sumele implicate in aceste compensari au o valoare foarte mare si sunt sume in EURO.
Va multumesc pentru timpul acordat si pentru toate raspunsurile d-voastre.
Compensarile recunoscute de parti sunt acceptate de codul comercial(ne poate confirma un consilier juridic).Fiscal nu exista vreo interdictie (legala cel putin).Prin urmare utilizati un acord de compensare si o confirmare de sold la sfarsit prin formular de extras de cont.
Compensare externa
smsimona
buna,stiu ca exista obligatia de raportare la BNR a compensarilor dintre o persoana jur.rom.si una straina,dar am o particularitate si anume daca pot sa fac ... (vezi toată discuția)
Intrebare
alina240
Daca o societate ( SRL) incheie un contract si primeste un imprumut pe o perioada mai mare de un an trebuie notificata operatiunea la BNR in termen de 30 de ... (vezi toată discuția)