avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce masuri pot fi luate pentru vecini care ameninta si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce masuri pot fi luate pentru vecini care ameninta si vorbesc urat.

Buna ziua,

Va scriu pentru a va cere un sfat.

Weekendul acesta m-am mutat impreuna cu prietenul meu intr-un apartament nou. Apartamentul din care ne-am mutat este cel de langa, practic am facut rocada intre doua apartamente vecine.
Toate bune si frumoase, pana cand seara ne-am decis sa iesim in oras. Ce-i drept, nestiind in ce sa ma imbrac am tot probabat haine si incaltaminte, printre care si niste pantofi cu toc. Nu m-am gandit nicio secunda la vecinii de sub, deoarece nu am avut niciodata probleme in vechiul apartament.
Cand sa iesim din casa, in fata usii vecinul de jos foarte nervos, a inceput sa ne insulte, sa ne ameninte ca daca mai tropaim prin casa data viitoare intra prin usa. Sotia dumnealui pe mine m-a insultat facandu-ma vaca imputita, etc.
Am incercat sa discutam omeneste cu ei, sa ne cerem scuze, insa nu cred ca au inteles ceva deoarece tipau incontinuu.
Prietenului meu i-a spus ca ii toarna cosul de gunoi (de pe palier) in cap.

Noi nu suntem niste petrecareti, muncim in timpul saptamnii asa ca la 10-11 in general dormim. Totusi suntem tineri si in weekend iesim. Va spun sincer ca de 2 zile sunt extraordinar de stresata si mi-e frica sa pasesc in casa.
Ni s-a reclamat faptul ca la ora 2 dadeam gauri in perete (in timpul zilei), desi noi nu dadeam. Cand i-am spus doamnei respective ca astazi ne-am mutat, am fost intrebata: tocmai astazi v-ati mutat?

Mentionez ca si ei sunt tineri si au un bebelus de cateva luni.

Sunt de acord ca nu trebuia sa umblu in tocuri la 11-12 noaptea, dar mi se pare normal ca acest lucru sa imi fi fost atras intr-o alta maniera, nu cu tipete.

Va scriu pentru ca pur si simplu mi-e frica sa nu intre peste mine in casa (doar pentru ca umblu prin casa) si as vrea sa stiu daca se poate face ceva pe cale legala daca mai trecem prin astfel de experiente.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:16, 3 Februarie 2015
E clar ca femeia respectiva e cu nervii la pamant.
Oricum, din acest moment stiti cu cine aveti de-a face si mai diminuati din acele posibile surse de zgomot.
Sunt situatii distincte simple afirmatii sau ...forma concretizata a afirmatiilor si amenintarilor
Daca apartamentul este prevazut cu usa de acces,cam greu data viitoare intra prin usa.
Trebuie sa constientizati ca intr-un bloc de locuit in comun,exusta locatari diferiti,varsta,stare sociala,conceptie si comportament
Diferendele uneori aparute in relatiile intre vecini trebuiesc solutionate cu intelepciune si cu toleranta,masurile extreme garantand inrautatirea relatiilor
Daca aveti probe ,martori care sa sustina
vecinul de jos foarte nervos, a inceput sa ne insulte, sa ne ameninte ca daca mai tropaim prin casa data viitoare intra prin usa. Sotia dumnealui pe mine m-a insultat facandu-ma vaca imputita, etc.
,puteti sesiza oficial politia responsabila domiciliului dv
Acum daca este sa fim impartiali si obiectivi dvs denuntati si criticati comportamentul vecinului dar ...trebuie sa recunoasteti ca nici prietenul dvs nu a avut initiativa pasnica cand a spus ca ii toarna cosul de gunoi (de pe palier) in cap.
In blocurile de locuit in comun locuiesc persoane de diferite varste,cu anumite tabieturi,mai sanatoase sau mai putin sanatoase si atunci traiul alaturi de astfel de vecini se poate realiza cu inteleciune si cu toleranta
Intr-un bloc de locuinte se realizeaza de regula legaturi,amicitii,relatii de intrajutorare
In conditiile in care exista relatii tensionate,antipatii acestea se pot rasfrange negativ in situatiile in care un vecin ar putea sa va ajute ,cu un telefon cu accesul in apartament pentru preluat index consum utilitati,pentru achitat cote intretinere,dar acesta manifesta resentmente fata de dvs
Atentie cu zgomotele...in bloc,unii locatari sunt preocupati de interese personale si profesionale locuind putin in apartament
Alti proprietari,datorita varstei sau altor factori nu au loc de munca,in schimb sunt reticenti la orice aspect care il considera deranjant
Dvs apreciati normal sa umblu in tocuri la 11-12 noaptea,aspect care unii vecini pot sau nu sa il agreeze
Atat disp L nr 61/1991 cat si regulamentul de ordine interioara a asociatiilor de proprietari obliga respectarea programului de liniste 22,00-07,00 14,00-17,00
@ynocentta,
Ceea ce eu am scris a fost ca prietenului meu i-a spus ca ii arunca cosul de gunoi in cap, ceea ce inseamna ca vecinul nostru i-a spus prietenul meu ca ii arunca cosul de gunoi in cap. Dupa cum am si spus mai sus eu sunt de acord ca nu trebuia sa umblu cu tocuri la ora 11-12 noaptea. La fel am spus si ca nu m-am gandit sub nicio forma ca as putea sa ii deranjez. Ideea de baza aici este ca noi ne-am cerut scuze intr-un mod cat mai pasnic, insa din partea cealalta nu au fost decat tipete si amenintari. Din cate am inteles de la alti vecini, familia care locuieste sub noi a facut de mai multe ori plangeri cum ca ar fi zgomot in apartamentul nostru, chiar si atunci cand acesta nu era locuit.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
Adriantot, moderator
Urmare precizarilor dvs,incercati sa respectati programul de liniste si urmariti daca vecinii staruie in reclamatii
Exista multe cazuri de proprietari,de anumite varste,sau cu afectiuni,care nu deceleaza corect sursa zgomotului,dar se avanta in reclamatii mai mult sau mai putin intemeiate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii publice spune vecinul,politia spune altceva.. ContSters368008 ContSters368008 Buna seara ! Am probleme cu un vecin ! Eu sunt chirias,iar vecinul se pare ca are ceva de impartit cu proprietarul.Este o persoana mai in varsta,care are ... (vezi toată discuția)
Zgomote puternice intr-un apartament Elenapusa Elenapusa Cum se poate rezolva o situate ca aceasta: locuim intr-un bloc de 3 ani. De 3 ani vecina noastra cucare ne invecinam (perete in perete), seara de seara si ... (vezi toată discuția)
Modificari in apartament OLIVIA_L OLIVIA_L Am o problema legata de vecinii de apartament care s-au mutat de cativa ani. Au renovat apartamentul, au desfintat debaralele, usa de la bucatarie cu holul ... (vezi toată discuția)