avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am fost concediata si patronul nu vrea sa-mi plateasca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am fost concediata si patronul nu vrea sa-mi plateasca salariul , ce fac ?

in urma concedierii , patronul refuza sa-mi plateasca drepturile salariale cuvenite, invocand diverse pretexte. Va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti ce drepturi am , cui sa ma adresez . Mentionez ca am avut contract de munca , carte de munca la firma respectiva. Salariul care mi se cuvine este pe luna mai , plus indemnizatia pt. concediul de odihna neefectuat, aferent perioadei lucrate. Multumesc mult pt. raspunsuri !!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:38, 11 Iunie 2009
1. Din pacate nu va poate ajuta decat instanta de judecata.
2. Dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul unde domiciliati sau aveti resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
3. Inainte de asta puteti face o sesizare la ITM care va efectua un control si va va da un raspuns pe care il puteti folosi in instanta.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce documente trebuie sa primesc la expirarea perioadei de preaviz viu viu Sunt in preaviz de 10 zile (art 65 Codul Muncii), pe 11 septembrie se expira perioada de preaviz. Am obiecte pe inventar, si am primit acum o luna echipmament ... (vezi toată discuția)
Desii au incheiat carte de munca cu 65.1, de pe data acum vor sa modifce conditiile concedierii mariiuca mariiuca Buna ziua.Ma vad nevoita sa cer din nou ajutorul dumneavoastra.Acum cateva luni va scriam ca angajatorul vrea sa restructureze postul dareu sa declar ca renunt ... (vezi toată discuția)
Refuz plata salariu compensatoriu si plata zile de concediu neefectuate macovei adina macovei adina Buna ziua, Angajatorul refuza sa imi plateasca salariu compensatoriu si zilele de concediu neefectuate.Am facut sesizare la ITM, au fost in control iar ... (vezi toată discuția)