avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesire din tara cu un copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesire din tara cu un copil minor

Buna ziua!

As dori sa ma informati cu privire la conditiile care sunt impuse pentru iesirea din tara a unui copil minor.Precizez ca imi este incredintat copilul spre crestere si educare, este pe numele meu si tatal plateste pensie alimentara, nu am fost casatoriti.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 16:48, 28 Martie 2015
Buna ziua,

Cum se poate obtine "incredintarea spre crestere si educare" in conditiile noului CC cand autoritatea parinteasca se exercita in comun?

Va multumesc!
"Incredintarea spre crestere si educare" nu mai exista, a fost inlocuita cu "autoritatea parinteasca" de cand a intrat in vigoare NCPC.
si daca exista o sentinta definitiva si irevocabila de incredintare a minorului catre mama si ulterior tatal a deschis un proces pentru custodia comuna si program vizitare minor se mai poate iesi din tara fara acordul tatalui
Daca ulterior se obtine autoritate parinteasca in comun, iar hotararea este ramasa definitiva, pentru ca mama sa paraseasca tara impreuna cu minorul este obligatoriu necesara declaratia consimtamant a tatalui. Din pacate aceasta autoritate tutelara la comun a cam dat peste cap multa lume.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2015
Justitiarul711, utilizator
am sentinta pentru custodia comuna si program vizitare minor dar nu scrie pe ea definitiva si irevocabila si nici adresa de la care trebuie luat minorul nu scrie si deci sa inteleg ca sentinta de divort prin care imi e incredintat minorul definitiva si irevocabila fiind nu mai e valabila?

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorului gabi1111 gabi1111 Buna seara sunt o mama careia mi sa incredintat minoru dupa divort ( fara alte specificari) intrebarea me este DACA EU AM MINORUL INCREDINTAT PENTRU AL LUA CU ... (vezi toată discuția)
Iesire minor in afara tarii gigelas gigelas Buna ziua, Dupa un divort cu 2 minori,instanta a dispus incredintarea copiilor la ambii parinti,cate unu la fiecare. Hotararea este definitiva si ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minor de 7 ani dupa divort mamica_1 mamica_1 Buna ziua, Am divortat in 2008 si am primit o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare catre mama a minorului. Custodia nu este comuca, imi ... (vezi toată discuția)