As dori sa ma informati cu privire la conditiile care sunt impuse pentru iesirea din tara a unui copil minor.Precizez ca imi este incredintat copilul spre crestere si educare, este pe numele meu si tatal plateste pensie alimentara, nu am fost casatoriti.
Multumesc!
si daca exista o sentinta definitiva si irevocabila de incredintare a minorului catre mama si ulterior tatal a deschis un proces pentru custodia comuna si program vizitare minor se mai poate iesi din tara fara acordul tatalui
Daca ulterior se obtine autoritate parinteasca in comun, iar hotararea este ramasa definitiva, pentru ca mama sa paraseasca tara impreuna cu minorul este obligatoriu necesara declaratia consimtamant a tatalui. Din pacate aceasta autoritate tutelara la comun a cam dat peste cap multa lume.
am sentinta pentru custodia comuna si program vizitare minor dar nu scrie pe ea definitiva si irevocabila si nici adresa de la care trebuie luat minorul nu scrie si deci sa inteleg ca sentinta de divort prin care imi e incredintat minorul definitiva si irevocabila fiind nu mai e valabila?