avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Plata dobanzi invatamant-esalonare daca procesul e ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Plata dobanzi invatamant-esalonare daca procesul e pronuntat in dec.2014???

Avem castigat procesul pentru acordarea dobanzii legale pentru hot.judecat.ce au fost esalonate pe 5 ani. Pronuntarea hotararii aste in decembrie 2014. In legea bugetului pe 2015 apare ca se esaloneaza hotar judecat ,inclusiv procesele cu dobanzi -se specifica si pt dobanzi-pronuntate in per 01 ian 2015-31 ian 2015. In anii din urma nu stiu legislatia-era mentiunea asta cu dobanzile? Deci avand pronuntarea in dec 2014 putem acorda o data toata dobanda ,fara esalonarea acesteia?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:35, 6 Februarie 2015
Nu e logic ca dobanda se acorda pentru faptul ca nu primiti toti banii odata ? Cum sa primiti toata dobanda inaintea sumelor esalonate?
Nu ,eu spun sa primim dobanda pentru perioada de pana acum, pe transele primite deja.Pentru sumele ce le mai avem de primit ,sa luam dobanda in momentul cand primim transa respectiva.Asa mi se pare logic.
Daca ati primit vreo transa, avand in vedere ca hot. jud. a fost pronuntata in dec. 2014 aceasta va cuprinde si dobanda prevazuta in hotarare.
Procesul initial a fost pe legea 221 si am primit banii in transe esalonat pe 4 ani si mai avem pe un an. Procesul pentru dobanda la acesti bani l-am facut ulterior si s-a pronuntat in dec 2014. De asta intreb daca putem primi acum dobanda pt trasele date deja...
Se vor esalona pe aceleasi criterii ca si principalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea articol din lege Ilinca1958 Ilinca1958 Buna ziua, Va rog tare mult sa ma lamuriti in ceea ce priveste modul de interpretare a urmatorului articol din OUG 83/20014 [i][b]Art. 34. - (1) Plata ... (vezi toată discuția)
Interpretare art.34 din hg 83/2014 Ikymar Ikymar (1) Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului ... (vezi toată discuția)
Drept salarial - ce suma de bani i se va plăti ? oanaportar oanaportar Bună dimineața ! Vă rugăm să ne ajutați cu un sfat în legătură cu următoarea situație: - va trebui să punem în executare o hotărâre ... (vezi toată discuția)