Buna ziua
In decembrie 2014 sotul meu a facut un accident cu masina personala. A lovit din spate un taximetrist care a oprit in dreptul liniei continue fara sa semnalizeze. Nu au fost victime iar masinile nu au fost avariate atat de tare incat sa nu mai mearga deloc (s-a indoit numai tabla). La politie s-a constat ca a fost vina amandurora si au semnat pe cale amiabila, sotul meu dandu-i celuilalt polita RCA. Dupa o luna de zile am primit de la un cabinet de avocatura o notificare prin care ni se solicita sa achitam o anumita suma de bani reprezenrand contravaloarea veniturilor medii nerealizate din activitatea de taximetrie pe o perioada de o luna de zile (chiar daca nu a stat cu masine in service o luna), altfel va fi actionat in instanta.
Intrebarea mea este daca este legal deoarece polita RCA ar trebui sa acopere si astfel de cheltuieli sau est doar o forma de santaj (cum am auzit ca se practica foarte des printre taximetristi) si poate fi la randul sau atacata daca se merge prea departe. Mentionez ca taximetristul respectiv facea la momentul respectiv transport ilegal de persoane pe o anumita ruta pe care se practica asa ceva (avem poze) si nu avea semnul de taxi aprins. Ce ar trebui sa facem?(Suma ceruta este mai mare decat salariul sotului pe o luna de zile)
Va multumesc anticipat
Lipsa de folosinta a autoturismului taxi se despagubeste de catre societatea de asigurare pe unor acte doveditoare privind venitul mediu realizat si timpul rezonabil de imobilizare a autoturismului in reparatie