avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamuriri testament.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamuriri testament.

Buna ziua.As dori sa ne lamuriti si pe noi in legatura cu o problema.Matusa mea (din partea mamei,sunt 4 frati,iar dansa nu are copii) a facut un testament la notar,prin care ne-a numit pe mine si sora mea(nepoate) unici mostenitori ai tuturor bunurilor mobile si imobile.La data aceea traia si tatal dansei iar eu sunt trecuta cu numele de dinaintea casatoriei si o alta adresa .Intrebarea noastra este daca matusa trebuie sa schimbe testamentul pentru a actualiza modificarile sau se poate rezolva doar anexand copie dupa noul meu buletin si certificatul de deces al bunicului?Exista vreo posibilitate ca fratii matusii sa obtina anularea testamentului,atata timp cat acesta este facut la notar?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 13:08, 3 Februarie 2015
E suficient actul din care sa reiasa noul nume. Fratii matusii nu vor obtine anularea testamentului, intrucat nu sunt mostenitori rezervatari.
Testamentul nu poate fi anulat atâta timp cât întrunește condițiile de fond și formă cerute de lege. Stați liniștită. Oricând puteți dovedi prin CNP că este vorba de dvs.
Multumesc mult.
Si inca ceva...in testament se prevede faptul ca s-a luat la cunostinta prevederile art.1088 Cod civil cu privire la intinderea rezervei succesorale a tatalui matusii.Intre timp acesta a decedat.Ce trebuie facut?
Interventie moderator

Va rog nu mai deschideti topicuri care au acelasi subiect. Aceste vor fi sterse, asa cum s-a intamplat cu topicul nou postat de dvs.
Multumesc

Revenind la intrebare v am raspuns NIMIC. Nu faceti nimic. La momentul intocmirii testamentului exista un mostenitor rezervatar, tatal testatoarei. Acum nu mai exista. Testamentul isi produce efectele la decesul testatorului, deci la decesul doamnei nu mai exista mostenitori rezervatari.
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2015
ContSters338589, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate ataca testamentul? MariaEnikoKese MariaEnikoKese Buna ziua .Mama mea are o matusa ,care are un apartament si il lasa mamei mele.S-a facut testamentul legalizat la notar pe numele mamei .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Testament olive olive buna ziua revin cu o veche problema sa o iau de la inceput. Tatal meu este divortat de mama de 6 ani. In acest timp dansul a locuit in concubinaj cu o alta ... (vezi toată discuția)
Donatia se poate ataca? lia sfercea lia sfercea un testament care a fost facuta in 2010 iunie, se poate ataca? daca da care este termenul de prescriptie ? testamentul a fost facut de matusa catre nepot. ... (vezi toată discuția)