avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Comercializare cadouri
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Comercializare cadouri

Buna seara,

O persoana juridica , comercializeaza produse de tip "gift" hand-made. Clientul doreste sa se realizeze livrarea direct la persoana careia ii face cadoul si sa ramana anonim. Daca acel cadou este mai "special" (nimic ilegal), in sensul ca e posibil sa-l deranjeze pe destinatar si eventual sa produca pagube sau vatamari, in ce conditii poate vanzatorul sa fie tras la raspundere si tinand cont ca s-a angajat fata de client ca acesta va ramane anonim fata de destinatar.
Daca aveti intrebari, va rog sa-mi spuneti.

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 2 Februarie 2015
djkt2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 19:54, 2 Februarie 2015
Oricine cauzeaza un prejudiciu prin fapta sa, va putea fi obligat sa o repare. In speta, atat vanzatorul cat si cel care face cadoul ar putea fi trasi la raspundere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produse deteriorate in magazin de catre clienti - cine plateste ? gelucris gelucris Buna seara , Ce lege protejaza vanzatorul in cazul in care un client deterioreaza un produs in magazin din neatentie sau cu buna stiinta ? Poate fi obligat ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu Albocs1 Albocs1 Ce se intelege prin prejudiciu cauzat de un angajat (daca exista prevederi legale asupra valorii prejudiciului). Cum se poate dovedi vina sau nevinovatia unei ... (vezi toată discuția)
Posta romana Knoppix Knoppix In urma cu 2 saptamani,am trimis un colet in tara(un laptop) cu plata ramburs(asa mi-a solicitat clientul).Destinatarul l-a primit,l-a desfacut si nu stiu prin ... (vezi toată discuția)