avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... succesiune greoaie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

succesiune greoaie

Buna seara! Tatal meu natural a murit acum 6 luni. Mai am un frate care a crescut cu el cu sotia lui legitima, eu fiind nascuta dintr-o legatura neoficiala, ca sa zic asa. Acum as vrea ca si eu sa am ceva de la el, doar ca pe numele lui nu a ramas nimic, ci casa si averea era intabulata pe numele mamei lui (bunica mea, ca sa zic asa), iar el a fost singurul fiu al acesteia. Si mai este un aspect : inainte de nasterea mea, asa zisa bunica a mea a facut contract de vanzare cumparare direct pe fratele meu (adica copilul lui "official), pentru toate bunurile trecute pe numele batranei. Mai pot sa cer ceva in acest context, sau nu mai am nici o sansa , si sa nu mai pierd vremea ? (Precizez ca instanta a decis ca sunt fiica lui, desi el nu a vrut niciodata sa recunoasca). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mia26maria , utilizator 11:23, 3 Februarie 2015
Daca nu are bunuri pe numele sau nu aveti ce sa faceti.
puteti sa o mosteniti pe bunica dvs (cand si daca veti avea ce mosteni) si pe fratele dvs (cand si daca va fi cazul)
Dar succesiunea nu se poate face si pentru "bunica" pe care erau intabulate bunurile ? Sau acel act de vanzare cumparare facut de ea direct pe numele fratelui meu, la un notar, anuleaza tot si eu nu mai am drept de apel in acest caz ? (Precizez ca nici ea nu mai traieste, nici tatal, ci doar asa zisul frate al meu)
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2015
mia26maria, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debatere mostenire nirolf75 nirolf75 Revin cu intrebarea legata de mostenire. Pamantul si restul bunurilor erau pe numele bunicii mele, fata ei ( mama mea ) decedata, fara frati.....intrebarea ... (vezi toată discuția)
Mostenire rempy rempy Am o intrebare, Tatal meu a murit in urma cu 17 ani, toate actele pe casa si terenuri, au fost intocmite pe numele bunicii, urmand sa fie trecute pe tata. La ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! tatalui meu i s-a facut un contract de donatie cu ... Madametuso Madametuso Buna ziua ! Tatalui meu i s-a facut un contract de donatie cu uzufuct viager, acesta ( tatal meu)in cele din urma a decedat . Se mai poate anula acest act de ... (vezi toată discuția)