avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract individual de munca

Buna ziua. Va mai rog sa imi mai spuneti cum poate angajatorul sa inchida un contract individual de munca fara ca eu sa imi dau demisia? Prin concediere legea obliga la 20 zile de preaviz, dar angajatorul spune ca nu are bani sa mai plateasca si preavizul si darile la stat.
Angajatorul nu mi-a inchis inca cartea de munca, iar eu maine vreau sa semnez un nou contract de munca. Va rog sa ma indrumati ce sa fac.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:21, 3 Februarie 2015
Cu ce articol v-a incetat raportul de munca ?

Ati primit vreo decizie de incetare a c.i.m.?

Puteti semna un nou c.i.m., chiar daca cel vechi nu a fost incetat.
Angajatorul nu stie cu ce articol sa imi incheie contractul individual de munca, pentru ca in afara faptului ca nu mai are bani sa ma plateasca, nu are alt motiv. Doar ca nu stie cum sa procedeze ca sa nu fie obligat sa ma tina si in preaviz.
Daca doriti somaj , cu art.65 C.mun. - concediere pentru desfiintarea postului

Daca nu doriti somaj, cu art.55 lit.b C.mun. - incetarea c.i.m. cu acordul partilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintarea postului - etape euzoom euzoom Lucrez la societatea A de 9 ani . Am fost înștiințată verbal ca urmează să mi se desființeze postul de muncă. Mi s-a propus un alt loc de munca la ... (vezi toată discuția)
Articol din codul muncii pentru incetare cim in cazul inchiderii activitatii unei firme de catre anaf. pintiliciuc maria pintiliciuc maria FIRMA A FOST INCHISA 3 LUNI DE CATRE ANAF, deci nu mai poate sa-si continue activitatea. Cu ce articol incetam contractele angajatilor- presupunem ca este o ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca la cerere dupa concediu ingrijire copil prodiana prodiana buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: punctul de lucru al firmei pt care lucram s-a inchis in localitatea mea de domiciliu, astfel ca doresc desfacerea ... (vezi toată discuția)