avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Diferenta intre denumire documente emise de PROCUROR
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Diferenta intre denumire documente emise de PROCUROR

Buna ziua.
In urma unei plangeri penale am primit un document "final" intitulat REZOLUTIE.
In continutul documentului apare specificat "un exemplar al prezentei ordononante".

Vreau sa stiu daca "Rezolutie" cu "Ordonanta" au aceleasi conotatii in parcursul procesului penal dintr-un dosar.

De asemnea vreau sa stiu daca intr-o rezolutie la rubrica "dispun" are vreo importanta daca in prima rezolutie procurorul s-a exprimat prin "neinceperea urmariii penale fata de numitii...", iar in a doua rezolutie dupa contestarea primeia si reluarea cercetarilor s-a exprimat prin "clasarea sub aspectul savarsirii de catre numitii.....a infractiunii x"? Acuzatia a ramas aceeasi ca in prima Rezolutie.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:50, 3 Februarie 2015
Buna ziua! Diferenta este ca prima a fost data sub imperiul legii vechi, iar a doua conform Noului Cod de Procedura Penala.
Procurorul in urma verificarii documentelor din dosarul penal ,poate dispune redactarea mai multor documente,- iecare cu importanta distincta
Procurorul poate dispune rezolutie care concret inseamna nedeclinarea solutionarii cauzei in favoarea instantei de judecata sau,poate dispune rechizitoriu in baza caruia infractiunile si persoanele care fac obiectul cercetarilor sunt trimise in judecata-spre competenta solutionare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie politie ChivutaVoinea ChivutaVoinea Buna ziua, Am primit un telefon de la un ins,fost muncitor in apartamentul meu,cu o propunere indecenta.La refuzul meu si ala auzul sotului la urmatorul apel ... (vezi toată discuția)
Plangere penala west west Buna, am o problema pe care nu o inteleg f. bine... Anul trecut mi s-a facut o plangere la politie de catre o cunostiinta, pe motiv ca aflindu-se la un ... (vezi toată discuția)
Procuror prins cu minciuna CORTEX CORTEX Buna seara. Am un litigiu de munca cu fostul angajator. Aceasta a depus in intampinare o nota explicativa scrisa de mine in cadrul unei cercetari ... (vezi toată discuția)