salut, sper sa ma ajutati cu cateva sfaturi asupra unui administrator de bloc.
In primul rand, in blocul in care locuiesc, administratorul este si sef de scara, si de la inceputu in urma cu cativa ani a inceput sa faca pe seful, in primul rand a acceptat ca uscatoria sa o inchida si o vecina de la parter sa o foloseasca, primind semnaturi doar de la locatari, eu nu am semnat ca asi fi de acord cu asa ceva, apoi camara blocului este folosita doar de el si cativa locatari, mai nou a facut acoperisi pe bloc, dar nu a luat nici o semnatura de la nimeni ca am fii de acord cu o asemena investitie si cel mai recent, in fata garajului lui, la o distanta de vre-o 5m, a pus un stalp de parcare, ca nimeni sa nu mai parcheze in fata garajului lui, desi zeci de ani nu au fost probleme de genu asta si nu s-a pus vreodata problema ca parcand in fata garajului i blochezi accesul lui in garaj, motivand ca dupa atatia cand este in bloc nu vrea sa isi mai parcheze masina peste tot, decat in fata garajului lui, dar blocand accesul, a blocat si un loc de parcare perfect valabil.
In primul rand trebuie sa urmariti cand au loc adunarile generale ale asociatiei si sa participati neaparat la acestea ca sa stiti ce hotarari se aduc in cadrul lor. Luati legatura cu presedintele asociatiei si discutati cu el aceste probleme. Depuneti in scris la asociatie aceste sesizari si pe urma si la la primaria de care apartineti, iar daca nu se ia nici o masura mergeti mai departe in instanta. La asociatie administratorul probabil nu va inregistra sesizarea pe care o aveti, de acea trimiteti prin posta cu confirmare de primire. Puteti sesiza si politia. A fost o greseala sa alegeti ca sef de scara pe administratorul asociatiei, din pacate legea asociatiilor de proprietari permite acest lucru, dar experienta confirma ca nu este recomandat. Spatiile comune pot folosi toti proprietarii, din pacate de multe ori trebuie sa luptam pentru drepturile noastre. Ar trebui sa aveti un regulament in scara, prin care sa fie prevazute aceste lucruri.
in conformitate ci legea 230/2007 (daca sinteti asociatie de PROPRIETARI ), aveti dreptul de a avea acces la ORICE DOCUMENT al asociatiei pe baza unei cereri.
in concluzie ... in baza unei cereri, puteti studia toate procesele verbale ale adunarilor si ale comitetului executiv din cadrul asciatiei dvs unde puteti citi exact ce s-a hotarit (acoperisul). de asemenea, puteti cere tabelele nominale cu aprobarile vecinilor dvs pentru folosinta spatiilor respective (uscatoria si camara blocului). pentru stilpul respectiv, el trebuie sa aiba aprobare de la primarie, mai ales ca este pe domeniul public.
Parcare curte comuna
doru_s
Buna ziua,
Lucrez la o firma ce are inchiriat un apartament intr-un bloc cu o curte comuna.
Din cite stiu conform legii toti locatari au dreptul sa intre ... (vezi toată discuția)