Buna ziua,
In urma unei hotarari judecatoresti, prin ordonanta presedintiala, se dispune ca reclamanta sa fie reintegrata in spatiu, fara somatie sau trecerea unui termen, pana la solutionarea dosarului de partaj.
In situatia in care s-a declarat apel (in 5 zile de la pronuntare) reclamanta poate intra totusi in imobil? Care este perioada si procedura prin care reclamanta ar putea patrunde in imobil? Executorul mai trebuie sa astepte incuviintare de la judecator?
Va intreb deoarece au trecut 2 sapt, de la data pronuntarii hotararii, iar pe portalul judecatoriei a aparut un nou termen la acelasi complet de judecata (ptr. 25 febr.), apare data de inreg. a apelului,insa in portalul tribunalului nu apare inca dosarul.
Daca prin hotarare s-a dispus ca reclamanta sa fie reintegrata in spatiu pana la solutionarea dosarului de partaj, inseamna ca pana se va solutiona apelul se respecta hotararea si se va reintegra in spatiu.Eu asta inteleg din extrasul pe care l-ati dat din hotarare.
Dar, totusi cum de nu s-a prezentat sa se reintegreze si de ce credeti ca a aparut astazi un nou termen pe portalul instantei?
Stiti care a fi suma care se percepe ca si cautiune, in apel, pentru a se suspenda punerea in executare a hotararii, pana la solutionarea apelului?
Pai in hotararea data de judecatorie unde scrie ca se poate face apel?ca daca s-a depus apel ar fi trebuit sa se dea si termen.Apelul s-a introdus la tribunal?Nu imi pot explica de ce nu si-a intrat in drepturi daca hotararea a fost data in acest sens.Nu va pot da un raspuns la aceasta intrebare.Vedeti ce se intampla la urmatorul termen si poate va ve-ti lamuri,sau mergeti sa vedeti dosarul si acolo trebuie sa fie mentionat de ce s-a dat un nou termen la judecatorie.
Nu cred, pt ca ar fi trebuit sa fie un alt dosar si incuviintarea se face asupra unei hotarari definitive, atunci cand nu mai exista posibilitatea exercitarii vreunei cai de atac.In speta de fata suntem in faza apelului,deci nu are treaba executorul momentan.Eu asta cred.