avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie concediu prenatal si postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie concediu prenatal si postnatal

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la dilema mea. Pe data de 08.09.2014 am demisionat de la un loc de munca,iar pe data de 30.09.2014 m-am angajat in alta parte, iar intrebarea mea este pana in ce luna trebuie sa stau la actualul loc de munca pentru a beneficia de concediul de maternitate de 62 zile pre si postnatal platit cu cei 85%?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Emma2015 , utilizator 17:17, 3 Februarie 2015
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnata) trebuie sa fiti salariata in momentul in care solicitati concediul de maternitate si sa aveti cel putin o luna lucrata inaintea lunii in care intrati in concediu de maternitate.
Va multumesc pentru amabilitate si promptitudine.
Cu stima, Oana Ghisa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal/postnatal roxana11277 roxana11277 Buna ziua, concediul prenatal/postnatal am inteles ca se plateste de catre angajator, daca eu am poprire pe salariu asta inseamna ca se executa poprirea si iau ... (vezi toată discuția)
Demisie inainte de prenatal marian_coanda marian_coanda Buna seara, Ce sa intampla daca inainte a intra in concediul prenatal imi dau demisia? Mai am dreptul la concediul prenatal-postnatal de 126 de zile si ... (vezi toată discuția)
Concediu lauzie AndreK AndreK Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca decizia de intrare in concediu de Lauzie cu 1 luna mai devreme ( la 6 luni ) nu este a mea ci a sefului meu care a ... (vezi toată discuția)