avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturi tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturi tata

Buna ziua,va rog mult pe cei in masura sa ma ajutati cu un sfat cum as putea sa procedez pe mai departe.Cand eram mai tinerica m am incurcat cu un individ,din relatie rezultand o fetita.Inainte de a se naste,am facut si cununia civila,dorindu mi sa avem toti acelasi nume.Nu ne am inteles,el fiind un om cu toate viciile posibile:bautura,droguri,jocuri de noroc dar fiind si f agresiv,violent.Am decis sa pun punct ,am bagat divortul si am reusit sa obtin custodie exclusiva la copil,pt ca am venit cu dovezi la tribunal ca a avut de a face de n ori cu politia.Acum un an jumatate am depus plangere la sectia de cartier,privind pensia alimentara ,el fiind obligat de lege sa plateasca din iulie 2012 cate 170 de lei lunar.Nu a platit nici o luna macar,si chiar mi a transmis diferite injurii si ca nu va plati niciodata.Am depus acea plangere,abia dupa vreo 7-8 luni m a sunat politist care se ocupa de dosar si a zis ca a vb cu el al tel si ca el i a spus ca nu o sa mi dea niciodata pensia alimentara si sa mi iau gandul.In cazul de fata vreau sa intreb si eu : chiar unele persoane sunt mai presus decat legea?chiar nu pot face nimic in acest caz?nu era normal ca dosarul sa mearga in tribunal pana acum?M am saturat sa tot astept,daca era un om umil si il stiam ca nu are poate nici nu depuneam acea plangere.dar primind atatea injurii din partea lui m am hotarat sa lupt totusi pt dreptul copiului.Daca nu reusesc sa fac nimic in legatura cu asta as vrea macar sa reusesc sa l decad din drepturi,ca fetita sa nu ii mai poarte nici numele macar.Este o procedura dificila?Ma poate lamuri cineva,va rog?Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Adela Maria Bratulescu , Avocat 18:14, 3 Februarie 2015
Nu este o procedura dificila, dar trebuie sa megeti si sa depuneti cereri peste cereri peentru a va da un raspuns la plangerea dvs.
Daca este angajat, sau stiti ca are venituri stabile, mergeti cu hotararea de divort legalizata la un executor judecatoresc si i se va pune poprire pe salariu, daca s-a stabilit si pensia de intretinere a minorei.
Asteptati solutionarea plangerii pentru neplata pensiei de intretinere a minorului timp de 3 luni consecutive ( infractiunea de abandon de familie), pentru care risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani. Faceti o cerere la sectia de politie pentru a va comunica stadiul dosarului de urmarire penala.
Decaderea din exercitiul drepturilor parintesti se pronunta la cererea autoritatilor administratiei publice cu atributii in domeniul protectiei copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare luminita_grigore luminita_grigore Buna ziua! ma aflu in urmatoarea situatie cu privire la neplata pensiei alimentare de catre fostul sot: suntem divortati de 1 an, iar in acest rastimp nu a ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare Danydany81 Danydany81 Buna ziua,am si eu o problema ,am divortat de primul sot acum 5 ani de zile,pensia alimentara s a stabilit la 99 ron pentru ca nu avea servici si asa a si ... (vezi toată discuția)
Abandon familie lupianca lupianca Buna ziua...am nevoie de un sfat. Eu si sotul meu suntem in divort, avem un copil de 1an jumatate...acum 3 luni ne-a alungat din casa ( casa fiind pe numele ... (vezi toată discuția)