avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Trebuie mostenitorul sa plateasca un credit pentru o ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Trebuie mostenitorul sa plateasca un credit pentru o persoana decedata?

Unchiul meu a decedat in urma cu 2 ani. Acum aproximativ 3 ani i s-a acordat un credit de nevoi personale.
De doi ani, in continuu, mama mea este contactata de catre banca, agresata este un cuvant mai potrivit, pentru a returna suma. Mentionez ca certificatul de deces a fost inmanat bancii dar domnii o tin pe a lor ca mama, ca mostenitor direct trebuie sa plateasca acel credit. intrebarea mea este daca au vre-un drept juridic de vreme ce contractul a fost semnat de catre defunct si nu sora acestuia? plus ca trebuie sa aiba ceva asigurari in caz de deces.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:50, 20 Februarie 2015
Nu ajunge faptul că ați prezentat băncii cert. de deces. Trebuie dezbătută succesiunea.Moștenitorii moștenesc și datoriile defunctului.

Dacă mama dvs. este moștenitor, trebuie să dezbată succesiunea, moștenind, desigur, și datoriile defunctului. (Vorbesc din propria experiență).
Multumesc pentru raspuns, Ethel.
Datoriile se plătesc în limita valorii bunurilor moștenire, mama are ce moșteni după frate? Ma refer la bunuri, nu la datorii.
Buna,
"mostenirea" e doar casa parinteasca si terenul aferent acestuia.
Doar ? Atunci.. doar cota ce a mostenit-o mama de la frate poate fi vanduta de creditori.
Mama ar trebui sa plateasca acea datorie, ar trebui sa se inteleaga amiabil cu banca, e in interesul ei , mai ales daca datoria e sub valoarea cotei fratelui din casa.
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2015
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune alinoana alinoana Buna ziua, Am urmatoare sitautie:Mama vrea sa dezbata taxa de sucesiune in urma decesului parintilor si al fratelui. Taxa se va dezbate impreuna cu matusa si ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)