situatia este urmatoarea: SC detine un magazin alimentar si actualul asociat si administrator vrea sa dea magazinul unor prieteni (2 persoane), sa cedeze dreptul de proprietate cat si administrarea acestuia. cum se poate proceda? ce acte sunt necesare de indeplinit?
mentionez ca persoanele care vor prelua magazinul, sunt persoane fizice. cum este mai bine/ mai simplu : sa-si infiinteze o persoana juridica si apoi sa preia magazinul sau sa preia persoana juridica cu tot cu magazin?
cum se procedeaza in al doilea caz?
Se procedeaza la cesiunea partilor sociale (hotarare asociat unic) inregistrata la ONRC. Noii asociati vor prelua totul, societatea si magazinul si administrarea sa.
Exista ajutoare de minimis pentru transferul afacerii (se suporta de stat taxele la ONRC), cautati pe net.
In cazul in care se procedeaza la infiintarea unei noi societati, se transfera (vinde) magazinul, fondul de comert etc iar vechiul asociat ramane cu o SC la care musai plateste impozit minim (forfetar) sau o lichideaza/radiaza/suspenda
Sunt mai multe posibilitati:
1. Cesiunea partilor sociale catre noii asociatii si retragerea totala a asociatului vechi din respectiva societate.(aceasta implica insa si preluarea tuturor debitelor de catre noii asociati)
2. Infiintarea unei noi societati comerciale de catre respectivele persoane si incheierea unui contract de vanzare cumparare a magazinului(ma refer la spatiu si mij;oace fixe, inclusiv marfa exeistenta la acea data)
Preluare srl
damian_25
Buna ziua .
Am nevoie de un SRL . Pentru nu a imi mai face unul , stiind un prieten care are il are deja facut , l\'am intrebat daca nu il vinde , si a fost ... (vezi toată discuția)