avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cont deschis la o banca farta acordul meu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cont deschis la o banca farta acordul meu

M-am trezit cu o informare de la o banca, legat de un cont al meu. Stiind ca nu am nicio relatie cu banca respectiva, m-am prezentat la banca respectiva pentru explicatii. Mi s-a spus ca a fost incheiata o conventie cu un sindicat din care fac parte, pentru niste carduri, si ca, pe baza listelor de la sindicat, s-au facut aceste conturi. Numai ca, pe lista respectiva, eu nu am semnat. Ba mai mult, apare scris in dreptul meu "Refuza". Mi s-a spus ca pot sa fac cerere de inchidere a contului, pentru ca nu are nicio operatiune. Bineinteles ca nu am facut cerere de inchidere, din moment ce nu am cerut deschiderea contului.

Mi se pare un lucru extraordinar de grav. Oricand si oricine se poate trezi cu cine stie ce conturi si tranzactii, fara sa stie de ele. este sau nu caz penal? Pot actiona banca respectiva in instanta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 05:15, 4 Februarie 2015
Din cate stiu, orice banca solicita anumite documente la deschiderea unui conta bancar. Printre acestea ar fi o carte de identitate, o cerere, semnatura etc... Cum a deschis contul ? Trebuie verificat mai intai aceste aspecte apoi sa actionati. Daca aceste documente exista, si nu le-ati facut, atunci plangere penala impotriva persoanei care le-a facut, pt fals, uz de fals, substituire de persoana sau furt de identitae, in functie de situatie ( daca persoana poate fi identificata). Daca persoana nu poaate fi identificata, plangere penala fara indicarea autorului faptei, adica "autor necunoscut" si solicitati organelor de cercetare penala identificarea autorului si tragerea acestuia la raspundere penala. Solicitati bancii masuri pentru blocarea contului.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
Krissia ., Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un dosar penal pentru fraude bancare, phishing și clonare de site-uri vechi de 4 ani, nesoluționat. prin urmare cazierul mi-e curat, și totuși nu pot să-mi deschid cont în bancă. de ce? danteintl9106 danteintl9106 Buna ziua! In urma cu 4 ani am fost dus la sediul DIICOT din Bucuresti pentru fraude bancare, phishing si clonare de site-uri, dosarul fiind infintat inca din ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie pentru impozit fisc Ynnutza Ynnutza Buna ziua, va rog, daca se poate, sa primesc o clarificare in legatura cu valoarea cuantumului pe care il pot retine finantele locale dintr-o pensie de 520 ... (vezi toată discuția)
Inchidere cont banca tmihai2006 tmihai2006 Buna ziua! Am intalnit urmatoarea problema:am cont ca persoana juridica la trei banci din Romania.Exista poprire pe cont de la ANAF cu o anumita suma. As ... (vezi toată discuția)