Se poate cere dupa 11 luni o lamurire de dispozitiv a curtii de apel?
Situatia este in felul urmator .Eu sunt reclamant iar pirata cere lamurire de dispozitiv dupa ce acceptat executarea silita dupa faza in fond s-au trezit ca acum vor sa cerea lamurire de dispozitiv dupa 11 luni ?Intrebarea este de ce nu a cerut lamurire de dispozitiv impotriva sentintei de fond sau de ce nu au facut contestatie la executare.De fapt acestia nnu vizeaza dispozitivul ci vor sa ajunga la considerente intrucat in considerentele curtii se regasesc si probatoriile ce le-a avut in vedere instanta de recurs aratind si probatoriul ce la avut in vedere instanta inferioara.Se poate cere lamurire de dispozitiv dar de fapt sa vizezi greseli de judecata asupra probatoriilor administrate?
De fapt cine ar fi trebuit sa ceara lamurire de dispozitiv eu nu intrucat dispozitivul ce urmeaza sa il pun in executare eu sunt si nu parata.Este corecta aceasta afirmatie daca nu va rog sa va spuneti parerea .Cu deosebita consideratie va multumesc. Astept un raspun urgent.
Se poate cere lămurirea dispozitivului la 11 luni după ce hot a rămas definitivă întrucît legea nu prevede un termen expres ca în cazul completării hotărârii. Așa cum reiese și din titlu (lămurire dispozitiv) cererea nu va produce nicio o consecință cu privire la considerente care se bucură de autoritate de lucru judecat (ca și dispozitivul de altfel