avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere de lamurire dispozitiv a deciziei data in recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere de lamurire dispozitiv a deciziei data in recurs

Se poate cere dupa 11 luni o lamurire de dispozitiv a curtii de apel?
Situatia este in felul urmator .Eu sunt reclamant iar pirata cere lamurire de dispozitiv dupa ce acceptat executarea silita dupa faza in fond s-au trezit ca acum vor sa cerea lamurire de dispozitiv dupa 11 luni ?Intrebarea este de ce nu a cerut lamurire de dispozitiv impotriva sentintei de fond sau de ce nu au facut contestatie la executare.De fapt acestia nnu vizeaza dispozitivul ci vor sa ajunga la considerente intrucat in considerentele curtii se regasesc si probatoriile ce le-a avut in vedere instanta de recurs aratind si probatoriul ce la avut in vedere instanta inferioara.Se poate cere lamurire de dispozitiv dar de fapt sa vizezi greseli de judecata asupra probatoriilor administrate?
De fapt cine ar fi trebuit sa ceara lamurire de dispozitiv eu nu intrucat dispozitivul ce urmeaza sa il pun in executare eu sunt si nu parata.Este corecta aceasta afirmatie daca nu va rog sa va spuneti parerea .Cu deosebita consideratie va multumesc. Astept un raspun urgent.
Cel mai recent răspuns: ContSters343833 , utilizator 20:28, 3 Februarie 2015
Se poate cere lămurirea dispozitivului la 11 luni după ce hot a rămas definitivă întrucît legea nu prevede un termen expres ca în cazul completării hotărârii. Așa cum reiese și din titlu (lămurire dispozitiv) cererea nu va produce nicio o consecință cu privire la considerente care se bucură de autoritate de lucru judecat (ca și dispozitivul de altfel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca -um pot revizuii o hotarare definitiva, irevocabila, cu investire executorie RizeaCoralia RizeaCoralia am un litigiu de munca, am fost sanctionata disciplinar, am contestat decizia respectiva in instanta, instanta de fond a admis in parte actiunea formulata de ... (vezi toată discuția)
Model intampinare recurs ionutfilip ionutfilip care ma puteti ajuta cu o cerere de intampinare . am avut proces cu politia pentru suspendarea permisului de conducere prin care am castigat dupa care politia ... (vezi toată discuția)
Litigiu de muncă ContSters343833 ContSters343833 Contestație decizie de concediere. Salariatul formulează contestație împotriva deciziei de concediere. Instanța de fond (tribunalul) admite în parte ... (vezi toată discuția)