avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Incalcari ale drepturilor cumparatorului atat de catre ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Incalcari ale drepturilor cumparatorului atat de catre service cat si de catre magazin

Am achizitionat 2 boxe (in valoare de 900 lei) de la vanzator(mare lant de magazine cu produse electronice). Mai am aprox. 1 an garantie. Una dintre ele s-a defectat, a fost dusa in service a mers 1 saptamana si s-a defectat dinou. Cu greu am luat legatura cu tehnicianul de la service si mi-a spus ca nu stie de unde apare aceasta problema dar imi va inlocui difuzorul care se arde din cauze necunoscute. Am preluat-o si cand am ajuns acasa am constatat ca se aude total diferit de cealalta (care nu a avut probleme niciodata). Am sesizat OPC-ul pt, faptul ca :
1. Am primit boxele fara intructiuni de utilizare in lb. Romana;
2.M-am plimbat cu boxa pana la vanzator (12km) de 2 ori pe banii mei;
3.Nu s-a respectat niciodata termenul de returnare de 15 zile calend. ;
Vanzatorul nu vrea sa-mi inlocuiasca produsul si nici sa-mi dea banii inapoi. Mi-au zis sa le trimit la service aman2 boxele sa constate diferenta dintre ele,deci alt drum de facut. OPC nu ma ajuta cu abolut nimic. Din punctul de vedere al service-ului problema este rezolvata pt. ca boxa functioneza, dar diferenta e evidenta chiar si pentru un surd. Daca singura solutie este sa merg in instanta, care mai este rolul OPC-ului ????
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2015
danielungureanu31, utilizator

Alte discuții în legătură

Returnare produs cumparat pro_Narcis pro_Narcis Buna ziua. Am cumparat un motoferastrau de la PRAKTIKER iar la prima utilizare am obs ca motorul nu are puterea necesara pentru a taia lemnele. Mai exact ... (vezi toată discuția)
Garantie produs dakoo dakoo Am achizitionat acum mai putin de 6 luni un laptop de la un magazin Altex. La mai putin de 6 luni acesta s-a defectat. Am fost la ei, si am intrebat, teoretic, ... (vezi toată discuția)
Refuz garantie CiprianL CiprianL Buna ziua, Am achizitionat un casetofon auto Parrot RKi8400 de pe site-ul beloud.ro in luna ianuarie. Este un dispozitiv destul de scump, care nu a ... (vezi toată discuția)