In 2011 am inceput sa lucrez la o firma cu care am incetat colaborarea prin demisie in 2014, mi s-a dat nota de lichidare cum ca nu am nici un debit fata de aceasta firma.
Dupa aproximativ 5 luni, m-am intors la aceeasi firma pe o alta pozitie.Acum contractul de munca mi s-a suspendat pentru o neregula in sistemul informatic care dateaza din 2013, neregula care figureaza cu userul meu, dar care nu a fost comisa de mine, parola find aflata de catre altcineva si folosita pentru a imi face rau.
Intrebarea mea este urmatoarea, este in regula sa fiu suspendat pentru o neregula aparuta in 2013, avand in vedere ca pe langa faptul ca nu a fost comisa de mine, am primit si nota de lichidare conform careia la data incheirii colaborarii, nu aveam nici un debit si nici o imputatie?
In primul rand trebuie sa demonstrati ca nu ati fost dvs. Intrebarea este cum ? Este posibil ca "neregulile" sa fie efectuate cand nu ati fost la serviciu. Asta se demonstreaza cu pontaj electronic daca aveati si daca rezulta ca nu erati la serviciu e ok. Apoi persoana respectiva se face vinovata de interventie neautorizata asupra unui sistem informatic ceea ce este infractiune. Daca parola a fost utilizata de pe un alt calculator se vede pe server.
Daca neregulile au fost constatate acum, da, puteti fi suspendat.
Ce legatura are nota de lichidare din care rezulta ca nu aveti debite, imputatie, cu neregulile ca nu inteleg ? Despre ce nereguli este vorba ?
In decizia de suspendare figureaza operatiuni de modificare si transfer linie de credit pe cardul meu (cardul de credit find tot al meu), la modificare intr-adevar apare id-ul meu, dar nici un transfer nu s-a efectuat vreodata de pe cardul de credit pe cardul meu personal.
Au recunoscut ca aplicatia respectiva poate fi accesata de pe orice calculator stind parola, i-am rugat sa verifice de pe ce calculator a avut loc marirea, ca sa stiu daca a stat cineva la calculatorul meu sau a fost facuta din alta parte, totusi ei au zis ca nu se poate si se ghideaza strict dupa userul din aplicatia informatica.
De asemenea decizia de suspendare nu contine si data la care a avut loc fapta, ci doar ca sunt cercetat in legatura cu ele pe durata anchetei
Daca nu se mentioneaza data savarsirii fapteti , cum ati dedus ca este din 2013 ?
art.252 C.mun.
(1) Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
...
M-am chemat ca sa-mi spuna de aceasta modificare, am dat si o declaratie in care am relatat ca nu am transmis parola, ca nu stiam si nu am facut vreodata vreo marire de acest gen si ca parola respectiva probabil a fost vazuta de altcineva cand o tastam.Ei mi-au mentionat ca este vorba de 2013 si dupa ce m-am uitat si eu in baza de date, intr-adevar figureaza o modificare in 2013